Reţeta de post de la Mănăstirea Prislop pe care o mânca şi Arsenie Boca

Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi.  Este o reţetă simplă, din mânăstiri, dar extrem de delicioasă şi cu ingrediente care se găsesc în orice bucătărie.

11 feb. 2022, 13:21
Reţeta de post de la Mănăstirea Prislop pe care o mânca şi Arsenie Boca

Reţeta de post de la Mănăstirea Prislop. Este vineri şi este zi de post. Dacă nu aveţi nimic pregătit pentru cină, vă oferim câteva ponturi uşor de pregătit rapid. Dacă nu mai știi ce să gătești, poți prepara o supă de cartofi după rețeta de la Mănăstirea Prislop.

Ingrediente

5 linguriţe ulei de măsline
2 cepe
3 căţei de usturoi
3 cartofi mari albi
2 ramuri de rozmarin
8 felii de pâine
1 l supă de legume
sare

Plăcinta Ciobanului, reţeta simplă pe care e musai să o încerci. Este imposibil să nu-ţi placă

Cum se prepară

Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare, vreme de 10 minute, scrie click.ro. Curăţăm şi tăiem ceapa mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi. Peste ele turnăm supa de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. În acest timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute. După ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă. După ce s-a obţinut consistența dorită, supa se pune în boluri şi se serveşte cu pâinea prăjită.

Chec pufos cu lămâie. Reţeta simplă pentru un desert de să te lingi pe degete. Ingredientul secret care schimbă tot gustul