Reteta de Revelion: Tort cu gem şi citrice

Tort cu gem si citrice va fi vedeta nopţii de Revelion.

RomaniaTV.net
29 dec. 2018, 06:19
Reteta de Revelion: Tort cu gem şi citrice

Mod de preparare Tort cu gem si citrice

1. Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si, la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca. 20 de minute. Blatul copt se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 discuri egale ca grosime.
2. Se prepara crema mixand iaurtul cu smantana si un borcanel de gem, se adauga geletina hidratata in 200 ml apa rece, apoi topita la bain marin (nu fiarta) si adaugata in crema in fir subtire.
3. Se aseaza primul disc din blat, se unge cu jumatate de borcanel de gem de capsuni, se decoreaza pe margine cu felii subtiri, taiate rotund, de portocala, se toarna 3/4 din crema, se unge cu restul de gem al doilea disc, apoi se aseaza cu partea unsa in jos, peste crema, presand usor cu mana. Se toarna restul de crema si se lasa cateva minute sa se intareasca putin, apoi se decoreaza cu feliute taiate subtiri de portocala si kiwi.
Se da la frigider cel putin 2 ore inainte sa se portioneze.

Ingredientele si cantitatile sunt aici.