Reţetă de Socată. Ce trebuie să pui în ea ca să-ţi iasă delicioasă. Secretul pe care puţini îl ştiu

Nimic nu se compară cu o socată delicioasă într-o zi călduroasă, mai ales că are şi efecte miraculoase asupra organismului. Vă prezentăm o reţetă simplă şi extrem de gustoasă.

19 mai 2022, 19:33
Reţetă de Socată. Ce trebuie să pui în ea ca să-ţi iasă delicioasă. Secretul pe care puţini îl ştiu

Reţetă de Socată. Puţină lume ştie că socul are efecte miraculoase asupra organismului. Este diuretic, dar este şi indicat în tratarea afecţiunilor sistemului nervos. De asemenea, băutura naturală preparată din florile de soc este recomandată şi persoanelor care suferă de astm, rinită alergică sau infecții urinare.

Reţetă de Socată. Ingrediente

Citeşte şi Ceaiul de tei nu scade preţurile, dar are nenumărate beneficii pentru sănătatea fizică şi psihică

Pentru prepararea socatei ai nevoie de următoarele ingrediente:

12-14 flori de soc

4 lămâi,

10 litri de apă,

1 kg de zahăr,

10 boabe de orez (pentru fermentație) sau 5 grame de drojdie proaspătă.

Mod de preparare 

În primul rând, punem florile de soc într-un borcan curat de 10 litri şi adăugăm apa. Tăiem lămâile felii, după care le stoarcem bine de suc. Ca să evităm gustul amar, puteți pune doar pulpa de lămăie și fâșii din coaja galbenă. Acoperim borcanul şi îl lăsăm deoparte o zi.

În ziua următoare, adăugăm zahărul şi boabele de orez sau drojdia. Se acoperă din nou borcanul şi se lasă la fermentat timp de trei-patru zile. Atenţie, NU  închideți complet borcanul. În caz contrar, socata nu va putea să „respire”.

Amestecaţi de cel puţin două ori pe zi. În momentul în care observaţi că apa se îngălbeneşte iar mirosul devine unul plăcu, trebuie să strecurăm sucul printr-o sită deasă sau printr-o pânză de tifon

Se pune apoi socata într-o sticlă cu dop şi se păstrează într-un loc întunecos şi rece. În momentul în care serviţi socata, adăugaţi şi câteva frunze de mentă pentru un plus de savoare.

Poftă Bună!

Citeşte şi Dieta cu căpşuni, perfectă pentru startul sezonului cald: „Sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre”