Rețeta de sushi a lui Janni Alexandridis! Trucul secret al câștigătorului de la Chefi la cuțite pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe

În Postul Crăciunului sunt foarte multe dezlegări la pește, iar dacă te-ai săturat de pește prăjit, pește la cuptor, borș de pește sau saramură de pește, Janni Alexandridis, câștigătorul de la Chefi la cuțite, vine cu o propunere inedită care să îți bucure papilele gustative în această perioadă.

22 nov. 2023, 18:19
Rețeta de sushi a lui Janni Alexandridis! Trucul secret al câștigătorului de la Chefi la cuțite pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe
Rețeta de sushi a lui Janni Alexandridis!

Rețeta de sushi a lui Janni Alexandridis! Este vorba despre o rețetă de sushi pe care o poți prepara chiar la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi sfaturile lui Janni Alexandridis și la final te vei bucura de un preparat cum numai în Japonia ai mai mâncat.

Citește și Conopida murata. 5 beneficii pentru sanatate si 5 retete delicioase de conopida murata in saramura si in otet

Rețeta de sushi a lui Janni Alexandridis!

Sushi este un preparat tradițional care își are originile în Japonia. De regulă, acesta este servit cu orez, alături de alte ingrediente, dar în special de pește crud, precum ton ori somon.

În această perioadă sunt la mare căutare rulourile clasice de sushi pentru care este nevoie de foi nori pentru a obține forma dorită.

Pentru că nu toată lumea are posibilitatea de a obține foi nori, există o alternativă a clasicului preparat, cunoscut sub numele de nigiri, care se pregătește mult mai rapid.

Janni Alexandridis, câștigătorul de la Chefi la cuțite, îți propune astăzi o astfel de variantă de sushi care nu trebuie rulată.

Pentru început se așează toate ingredientele unele peste altele, iar primul este orezul care trebuie spălat în cel puțin două ape, ca mai apoi să fie modelat în mână sub forma dorită. Apoi, să se ia bucata de pește crud și se adaugă peste orez.

Câștigătorul de la Chefi la cuțite spune că este important ca bucata de pește să fie apăsată puțin peste orez.

După ce ai făcut acest lucru așează legumele preferate peste orez și pește. Janni Alexandridis a folosit în rețeta ta puțin avocado și un sos picant, ce conține și maioneză.

Janni Alexandridis atrage atenția că pentru această rețetă este recomandat să să folosești orez care este special pentru sushi, nu cel clasic. Înainte de a pune peștele peste el, este indicat să fie trecut prin cel puțin două ape, astfel încât să nu mai aibă atât de mult amidon, iar abia mai apoi spălat în apă rece și ulterior pus la fiert.

„La orez este foarte important cum este spălat. Trebuie să fie spălat cu apă nici prea fierbinte, nici prea rece, undeva la mijloc și este important să îl spălăm de două ori, pentru că are mult amidon și amidonul ăsta este mult prea lipicios. După aceea, luăm apă rece și punem în apă rece și abia după aceea îl fierbem”, a explicat Janni Alexandridis, la Star Matinal.

Citește și Rețete de post: Salată de vinete