Rețeta de vis de sarmale de post! Anna Lesko a dezvăluit care este secretul moldovencelor pentru acest preparat delicios

Anna Lesko a dezvăluit pentru fanii ei cum se fac sărmăluțele de post ca în Moldova! Rețeta este una destul de simplă, iar rezultatul este unul absolut delicios.

01 dec. 2023, 08:37
Rețeta de vis de sarmale de post! Anna Lesko a dezvăluit care este secretul moldovencelor pentru acest preparat delicios
Rețeta de vis de sarmale de post! Anna Lesko a dezvăluit care este secretul moldovencelor pentru acest preparat delicios

Chiar în această perioadă traversăm postul Crăciunului, iar sarmalele fără carne reprezintă una dintre cele mai gustoase opțiuni pe care le avem în această perioad pentru acest tip de regim. O rețetă autentică din Republica Moldova, apreciată inclusiv de către talentata cântăreață Anna Lesko, poate transforma această mâncare într-o experiență absolut savuroasă.

Citește și: Plăcinte cu gem la tigaie. Rețeta de post care va fi pe placul întregii familii

Anna Lesko are în spate o carieră muzicală fantastică, dar și abilități culinare remarcabile, așa că acum, aduce o contribuție specială prin preparatele sale specifice acestei perioade, printre care se numără și sarmalele de post. Ingrediente necesare pentru rețeta propusă de Anna Lesko sunt următoarele: 350 de grame de orez, 3-4 cepe, 4-5 morcovi, o varză proaspătă sau murată, 2 dovlecei, 2 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, 1 litru de suc de roșii, sare și piper.

Pentru a pregăti sarmalele, începeți prin a spăla orezul în 5-6 ape, apoi turnați apă fiartă peste el. Dacă utilizați varză proaspătă, opăriți-o timp de 10 minute. Apoi, tăiați toate legumele și căliți-le într-o tigaie, adăugându-le apoi peste orez. Condimentați cu verdeață după gust, iar apoi începeți să împăturiți sarmalele cu porții din compoziție. Așezați-le într-un ceaun sau o oală, turnați peste ele bulion de casă și puțină apă. Lăsați-le să fiarbă până când devin moi și orezul este gătit.

Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.  Creștinii țin 40 de zile de post în amintirea postului lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.

Dacă și tu vrei să ții acest post și nu știi ce mâncăruri să pregătești, noi ne-am gândit ca pe tot parcursul Postului Crăciunului să îți oferim diverse idei de rețete simple și delicioase cu care să îți bucuri papilele gustative. Rămâi pe România TV.net pentru a descoperi cele mai bune rețete de post.

Citește și: Rețeta de post pe care o adora Arsenie Boca. Era mâncarea preferată a duhovnicului