Rețeta delicioasă cu care îți vei impresiona familia și prietenii! Pui românesc ca în Italia. Se face în doar 30 de minute

Rețeta de rulouri de pui este tipic italienească și este extrem de apreciată peste tot în lume. Acest preparat este de o delicatețe demnă de cele mai prestigioase restaurante și cu toate acestea nu îți va da multe bătăi de cap, deoarece este extrem de ușor de preparat.

31 mart. 2023, 20:19
Rețeta delicioasă cu care îți vei impresiona familia și prietenii! Pui românesc ca în Italia. Se face în doar 30 de minute

Dacă te-ai gândit să organizezi o masă cu prietenii sau familia și vrei să îi impresionezi cu adevărat, ei bine aceasta este o rețetă cu care nu ai cum să dai greș! Această rețetă de rulouri de pui este tipic italienească și este extrem de apreciată peste tot în lume, fiind preluată și de bucătăria franceză. Acest preparat este de o delicatețe demnă de cele mai prestigioase restaurante și cu toate acestea nu îți va da multe bătăi de cap, deoarece este extrem de ușor de preparat. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute.

Citește și: Trucul secret folosit de bucătari. Ce se întâmplă dacă pui fasolea la înmuiat în bere

Această rețetă este recomandată de expertul culinar Costin Chiriță, care a deprins, în cei peste 25 de ani de experiență în cele mai prestigioase restaurante din Belgia și Germania, tainele artei culinare. De-a lungul anilor, acesta a studiat și a căutat, în mod constant, secretele și trucurile care duc la îmbinarea perfectă a gusturilor și aromelor.

Expertul culinar Costin Chiriță recunoaște că bucătăriile care îi plac și care i-au bucurat cel mai mult papilele sunt cele din Franța și Italia. Nu a uitat niciodată însă autenticitatea și gustul variat al bucătăriei românești. Acum este pregătit să împărtășească cu noi toate misterele bucătăriei italienești și franțuzești și, nu numai, astfel încât să putem aduce pe mesele noastre cele mai fine și extravagante preparate.

Dat fiind că rețeta vine direct din meniurile italienești, vom observa că în cazul anumitor ingrediente de expertul culinar Costin Chiriță a explicat că putem opta pentru mai multe variante, dat fiind că unele dintre ele nu sunt extrem de accesibile pe piața din România. Cantitățile de ingrediente oferite în această rețetă sunt potrivite pentru patru porții.

Ingrediente necesare

  • piper
  • sare
  • 4 sparanghel fiert (poate fi utilizat și cel de la conservă)
  • făină
  • unt
  • 1 lingura ulei
  • 4 bucăți de piept de pui
  • 4 felii subtiri de suncă ( în acest caz, ideal ar fi să folosim Prosciutto di Parma)
  • 4 felii subțiri de cașcaval (puteți folosi și o variantă ușor afumată)
  • 6 linguri de vin Marsala (poate fi înlocuit cu vinul de Porto sau un vin alb dulce)
  • 2 linguri supă de pui sau cub cu gust de pui 

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să îndepărtăm în totalitate pielea și oasele de pe pieptul de pui. Ulterior, acesta trebuie tăiat în fâșii potrivite, asemănătoare cu cele pe care le pregătim în cazul șnițelelor. Aceste fâșii de pui vor trebui așezate între două coli de hârtie de copt și aplatizate cu ajutorul unui făcăleț. După acest proces, acestea trebuie sărate și piperate. Atenție! Dacă șunca pe care o folosim este deja sărată, trebuie să fim atenți cu cantitatea de sare pe care o punem pe pui.

Următorul pas presupune ca pe fiecare fâșie de pui să punem o felie de șuncă, o felie din brânza topită și un sparanghel. Dacă sparanghelul pe care îl folosim este proaspăt, acesta trebuie opărit timp de 2 minute în prealabil, dacă este de la conservă acest pas nu este necesar. După aceea, fâșiile de pui vor fi rulate, legate și date în făină.

Într-o tigaie vom topi untul și vom pune bucățile de pui la foc mic. Timp de aproximativ 15 minute trebuie să fim „cu ochii pe ele” și să le întoarcem în mod constant. După cele 15 minute, vom scoate bucățile de pui, vom tăia sfoara cu care au fost legate și le vom pune într-un vas de servire pe care îl vom păstra la cald.

Expertul culinar Costin Chiriță a recomandat ca acesta să fie ținute în cuptor, la cel mult 70 de grade, pentru maximum încă 15 minute. În acest timp, în tigaia în care bucățile de pui au fost gătite, vom pune încă 10 grame de unt, cele două linguri de supă de pui sau cubul cu gust de pui și cele 6 linguri de vin Marsala, care vor trebui să fiarbă pentru aproximativ 3-4 minute. La acest moment este foarte important să nu uităm mirodeniile.

„Mirodeniile sunt foarte importante, căci fără, nu mai e nici o Italie…Herbes de Provence sau rozmarin plus cimbru. Totul lejer, nu exagerat. Gustul vine din creier la masă, iar creierul se inspiră dinsimțul olfactiv în primul rând!”, a declarat acesta.

Este foarte important ca în această etapă să „răzuiți” de pe fundul tigăii bucățelele de carne de pui lipite de aceasta. Sosul obținut se va turna peste bucățile de pui, iar preparatul dumneavoastră este gata de servit! Alături de rulourile de pui, putem opta și pentru o garnitură de legume sote.

Citește și: Dieta cardiacă: cum să slăbești aproape 5 kilograme în 3 zile. Meniul complet pentru fiecare zi