Rețeta delicioasă de brioșe preparată de Ileana, sora lui Culiță Sterp: „O puteți pregăti oriunde ați fi în vacanță!”

Ileana, sora lui Culiță Sterp, le-a prezentat gospodinelor o rețetă simplă de brioșe cu banane și iaurt. "Nu e nevoie de mixer, vă descurcați perfect cu o lingură de lemn, deci puteți pregăti rețeta oriunde ați fi in vacanță!", a spus sora celebrului cântăreț.

19 nov. 2022, 10:06
Rețeta delicioasă de brioșe preparată de Ileana, sora lui Culiță Sterp: „O puteți pregăti oriunde ați fi în vacanță!”

Ileana Sterp, sora celebrului cântăreț de muzică de petrecere Culiță Sterp, a prezentat pe pagina ei de Instagram, rețeta de brioșe pe care le-o pregătește celor doi copii ai săi.

Brioșe cu banane și iaurt 🧁

Avem nevoie de:
2 banane
180 g iaurt
60 ml ulei de floarea-soarelui
60 ml lapte proaspăt
1 ou
esența vanilie
150 g zahăr
200 g faină alba
1 lingurița praf de copt
1 praf de sare

Citiți și: Ileana Sterp își serbează ziua de naștere. Câți ani are, de fapt, sora lui Culiță Sterp. Toți au rămas uimiți

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180°C si punem forme/hârtiuțe pentru briose in tava. Intr-un bol incapator, strivim bananele cu furculita, pana avem un piure. Punem iaurtul, oul, vanilia si amestecam cu spatula sau lingura de lemn. Adaugam ulei, lapte, zahar. Amestecam. La final punem faina, cacao, praf de copt, sare. Amestecam din nou, nu prea mult, ci doar cat sa fie omogena compozitia.

Acum este momentul sa adaugati ce mai doriti in compozitie: zmeura, fulgi de ciocolata, stafide, fructe uscate, afine, nuci, etc. Umplem formele astfel incat sa fie ¾ pline. Cel mai usor este sa folosim 2 linguri sau o lingura pentru inghetata. Dam tava la cuptor 35 minute sau pana briosele trec testul scobitorii.

Sfaturi: Nu e nevoie de mixer, va descurcati perfect cu o lingura de lemn, deci puteti pregati reteta oriunde ati fi in vacanta! Puteti coace compozitia in orice tava: patrata, rotunda, dreptunghiulara, tava mare de la cuptor etc. Important este sa fie o tava bine tapetata cu unt si faina sau unt si hartie de copt.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Poftă bună!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ileana Sterp (@sterpileana)

Citiți și: Ileana Sterp, probleme mari de sănătate: ,,Am fost la 3 medici și am folosit 3 tratamente diferite, dar fără succes”