Rețetă delicioasă de Tăvălită. Toate gospodinele trebuie să facă acest lucru pentru ca prăjitura să iasă extrem de gustoasă!

Tăvălita este desertul iubit de toții românii și reprezintă una dintre cele mai bune prăjituri de casă. Ea se prepară destul de ușor și există un secret pe care trebuie să îl aplici pentru ca blatul să fie extrem de pufos.

08 dec. 2021, 23:10
Rețetă delicioasă de Tăvălită. Toate gospodinele trebuie să facă acest lucru pentru ca prăjitura să iasă extrem de gustoasă!

Rețetă delicioasă de Tăvălită. Ingrediente pentru aproximativ 20 de prăjituri: 5 ouă, o cană potrivită de zahăr și una de făină, cinci lingurițe de cacao, cinci linguri de ulei, vanilie, esență de rom, nucă de cocos, un plic de cremă de vanilie, o cutie cremă de ciocolată și bicarbonat de sodiu (un vârf de cuțit).

Rețetă delicioasă de Tăvălită. Toate gospodinele trebuie să facă acest lucru pentru ca prăjitura să iasă extrem de gustoasă!

Mod de preparare:Într-un bol, se separă ouăle (albușul de gălbenuș). Gălbenușul se pune într-o farfurie și se adaugă uleiul. Albușul se bate bine cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, vanilia, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie și esența de rom. După amestec, se adaugă gălbenușul, apoi cacao și făina până conținutul devine omogen. Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă. Conținutul se pune într-o tavă de aprovimativ 25-30 cm, se introduce la cuptor (180-200 grade).

După ce se răcește blatul copt, se ia un pahar rotund cu diametrul de 3-4 cm și se formează rotunduri. Fiecare bucată obținută se taie, pe orizontal, se adaugă cremă de vanilie la mijloc și apoi pe părțile laterale pentru a se lipi nuca de cocos.

Citește și: Video epocal! Traian Băsescu te învață sa bei whisky după „rețeta” lui ca să nu te îmbeţi! Patru cuburi în pahar şi băutura doar cât să plutească! Asta e diferenţa dintre unul care ştie să bea şi unul care bea ca prostul!”
La final, se adaugă cremă de ciocolată deasupra (topită în prealabil într-un bol cu apă caldă).

„După ce au fost însiropate și tăvălite prin cocos, e bine ca bucățile de prăjitură să fie lăsate să se împrietenească bine cu aromele pentru încă o oră înainte de a fi servite. Pentru a se păstra în condiții bune timp de câteva zile, se recomandă a se depozita în containere închise ermetic. Asta în caz în care mai aveți ce să mai depozitați, nu de alta dar la cât sunt de bune, dispar iute și fără urmă”, arată lauralaurențiu.ro.

Citește și: Rețetă sarmale de post cu ciuperci. Cea mai bună variantă în Postul Crăciunului, care te face să uiți de opțiunea cu carne! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!