REŢETĂ DELICIOASĂ. Negrese cu bezea

Iata un delicios desert pentru intreaga familie: Negrese cu bezea.

25 feb. 2019, 07:54
REŢETĂ DELICIOASĂ. Negrese cu bezea

Mod de preparare Negrese cu bezea

Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul, se adauga pe rand, galbenusurile, amestecind dupa fiecare, apoi romul, si la urma,faina, impreuna cu nuca macinata si cacaua neparat cernuta prin sita de sirma inoxidabila.

Se amesteca cu lingura si apoi cu mana, pana cand se incorporeaza toate, fara sa se framante. Compozitia va fi vartoasa. Dupa ce a stat la rece o ora, se ia din compozitie cite o bucata, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de 1 1/2 cm care, apoi se taie in bucati de 1 1/2 cm (de marimea unei visine mai mari).Fiecarei bucati i se da forma de bila (intre palme) si se asaza in tava neunsa; distanta dintre ele trebuie sa fie de 1 1/2 cm. Se coc la foc mijlociu, 15 minute; dupa 7-8 minute, tava se intoarce, daca cuptorul nu coace uniform.

Vor rezulta cca 250 bucati de culoare maro.Pentru bezele, intr-un lighenas smaltuit, se bat albusurile spuma, cu telul in forma de para, se adauga apoi zaharul tos si zeama de lamiie (sau suc de lamiie din comert) si se bat in continuare, pe un vas cu apa clocotita, 8-10 minute, pina cind albusul se infirerbinta si nu mai cade de pe tel, cind acesta se ridica.

Se pregatesc 3-4 tavi, unse bine cu margarina solida si tapetate cu hartie.

La virful unui cornet ca cel pentru ornat cu frisca se monteaza un sprit mic crestat. In lipsa cornetului, se foloseste o punga de nailon, careia i se taie un colt, cit sa intre spritul.Marginile cornetului (pungii) se rasfring si se introduce spuma cu lingura (cit mai la baza).Se aduna apoi, marginile in palma dreapta, sprijinindu-se cornetul cu mina stinga si, printr-o singura apasare usoara, se modeleaza rozete mici, cit o aluna, direct in tava.

Distanta dintre ele trebuie sa fie de 1 1/2 cm. Se coc cu usa cuptorului complet deschisa, la foc mic, ca sa se usuce, dar sa ramina albe.Dupa 15-20 minute, tava se intoarce si se lasa inca 15-20 minute.Daca s-au intarit bine la suprafata (chiar daca la mijloc nu sint inca intarite complet), se scot din cuptor si se asaza pe un platou; pina a doua zi se vor usca complet.Numarul bezelelor trebuie sa fie egal cu cel al globuletelor cu cacao, sau mai mare.Daca mai ramin, se pot servi ca atare, sau se lipesc peste rondele coapte, preparate din aluat fraged (nisipos).Cind toate sint gata, globuletele se ung, pe partea neteda pe care au stat in tava, cu crema sau marmelada, in strat foarte subtire si, apoi, se lipesc bezelele albe cu baza peste crema.Sint aspectuoase.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: