Reţetă genială de măsline pane, aperitivul care merge perfect cu o bere rece

Câţi dintre noi pot spune că nu adoră berea rece, mai ales atunci când temperaturile de afară o iau razna? Iar dacă lângă licoarea magică mai pui şi un aperitiv delicios de te lingi pe degete, atunci răsfăţul papilelor gustative e garantat.

09 iul. 2021, 14:43
Reţetă genială de măsline pane, aperitivul care merge perfect cu o bere rece

Reţetă genială de măsline pane. Azi, îţi propunem un aperitiv cu totul deosebit, a cărui preparare nu durează mult. Este vorba despre delicioasele măsline pane, o reţetă pentru care nu va fi necesar să petreci prea mult timp în bucătărie. Şi nici nu vei avea nevoie aptitudini de chef.

Reţeta pe care ţi-o vom prezenta în cele ce urmează este pentru şase persoane, este gata în doar 10 minute şi are doar 211 kcal.

Reţetă genială de măsline pane. Ingrediente necesare

36 măsline verzi mari, fără sâmburi

1 ou

2 linguri de făină

3 linguri de pesmet

ulei de prăjit

Pentru umplutură, vei avea nevoie de:

125 g ricotta

3 crenguțe de cimbru proaspăt

12 nuci pecan

coaja rasă de la 1/2 lămâie organică

sare, piper

Citeste si Reţeta fenomenală care face senzaţie pe reţelele de socializare. Internauţii de pe Tik Tok s-au îndrăgostit de pastele-chips. Iată cum poţi să le prepari şi tu – VIDEO

Reţetă genială de măsline pane. Mod de preparare

Pentru început, spală bine măslinele, apoi lasă-le la uscat cât timp prepari umplutura.

Pentru umplutură, pasează ricotta cu o furculiţă şi încorporează treptat nucile pecan şi cimbrul mărunţit. Amestecă bine, apoi adaugă sarea și piperul, coaja de lămâie și amestecă din nou.

Pune compoziţia într-un poş, cu ajutorul căruia vei umple, ulterior, măslinele.

Sparge oul într-o farfurie şi bate-l bine cu ajutorul unei furculiţe. Pune făina pe o farfurie, pesmetul pe altă farfurie. După ce ai terminat de umplut măslinele, tăvăleşte-le întâi prin făină, apoi prin oul bătut şi, în sfârşit, prin pesmet.

Lasă-le la frigider timp de două ore. După scurgerea timpului, scoate-le din frigider şi pregăteşte tigaia în care le vei prăji. Pune ulei de 2 cm în tigaie şi lasă-l să se încingă. Scufundă măslinele în uleiul încins timp de 20 de secunde, timp suficient pentru ca acestea să devină aurii. Scoate-le din tigaie şi lasă-le la scurs pe o hârtie absorbantă.

Citeşte şi Rețeta-minune de lava cake a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert perfect

Iar dacă preferinţele tale culinare presupun multă carne, îţi propunem o variantă a acestei reţete de măsline pane umplute cu carne. Durează ceva mai mult prepararea ei, dar rezultatul merită, garantat, tot efortul.

Reţetă genială de măsline pane umplute cu carne. Reţeta lui chef Chuck Hughes

Ingrediente necesare:

24 de măsline mari, fără sâmburi

65 g de făină

120 g de pesmet

2 ouă bătute cu telul

250 ml de ulei

sare şi piper

Ingrediente necesare pentru umplutură:

o lingură de unt nesărat

o ceapă tăiată mărunt

200 g de carne tocată de viţel

sare şi piper

120 ml de supă de vită

o mână de parmezan răzuit

o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt mărunţit

2 linguri de pesmet

1 ou

120 g de brânză gorgonzola mărunţită

Mod de preparare

La fel ca în cazul reţetei anterioare, spală măslinele bine, apoi lasă-le la scurs cât timp pregăteşti umplutura.

Topeşte untul într-o tigaie și călește ceapa până ce devine translucidă. Adaugă carnea tocată, sarea și piperul și prăjeşte compoziţia aproximativ 5 minute. Adaugă supă de vită și mai lasă încă 10 minute pe foc, până se avaporă tot lichidul.

Lasă compoziţia să se răcească puțin. Adaugă parmezanul, pătrunjelul, pesmetul și oul. Condimentează cu sare și piper, amestecă bine și lasă totul deoparte.

Umple un poş cu această compoziţie şi umple uşor măslinele.

Trece măslinele prin făină, apoi prin ou, apoi prin pesmet. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Prăjește-le în ulei aproximativ 1 minut jumate, până capătă culoare aurie. Scoate-le din tigaie şi aşază-le pe hârtie absorbantă.