Reţetă gogoşari pentru iarnă. Cât oţet şi cât piper se pun pentru un gust perfect

Rețeta gogoșari pentru iarnă. Gogoșarii nu lipsesc din cămara gospodinelor. Sunt ideali în sezonul rece. Iată care este secretul gogoșarilor perfecți!

14 oct. 2022, 12:26

Reţetă gogoşari pentru iarnă. Multe dintre gospodine pregatesc in aceasta perioada o multime de bunatati pentru sezonul rece. Printre acestea se numara si gogosarii in otet si veti vedea mai jos care este ingredientul neaparat necesar care trebuie adaugat in reteta.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Patru kilograme de gogosari
    400 de ml de otet
    400 de gr de zahar
    O lingurita de sare
    Cateva frunze de telina
    Trei crengute de hrean
    Patru catei de usturoi
    O lingura de boabe de mustar
    3-4 frunze de dafin
    O lingura de piper boabe

Reţetă gogoşari pentru iarnă. Cum se pregateste totul, pas cu pas:

Se spala foarte bine gogosarii, se curata de seminte si de cotoare si se lasa la scurs. Intr-un vas mare se pun otetul, zaharul si sare si se pune totul la fiert. Dupa ce fierbe se toarna peste gogosari pana cand se acopera si trebuie lasati asa pana a doua zi. Este indicat sa folositi un vas in care puteti amesteca din cand in cand.

Gogoşari în oţet fără conservanți. Reţeta cu care vei da lovitura la mesele de Crăciun şi Revelion

A doua zi se pun gogosarii in borcane sterilizate, dar pe langa ei se adauga si usturoiul, crengutele de hrean, frunzele de telina si foile de dafin. Se adauga si boabele de mustar si de piper. Se strecoara zeama si se toarna peste gogosari pana cand sunt acoperiti. Se inchid foarte bine capacele, apoi borcanele trebuie puse intr-un loc intunecat si racoros.

Trucuri pentru cele mai bune muraturi:

  • Legumele nu trebuie sa stea inghesuite.
  • Nu uitati de importanta condimentelor deoarece contribuie foarte mult la gustul final.

Gogoşari în oţet, reţeta Jamilei

Nu uitati de frunzele de telina, foile de dafin, mararul, boabele de mustar, hreanul si usturoiul. Pe langa faptul ca ajuta sa aiba un gust grozav, au rol antibacterian si sunt foarte sanatoase.

MURATURILE ASORTATE: Care e ingredientul secret folosit de Prinţesa Polonic în cele mai delicioase murături din 2022
Pentru a evita ca muraturile sa faca mucegai se recomanda sa puneti in borcan un saculet din panza rara cu boabe de mustar in el, care sa acopere suprafata muraturilor.