Rețeta minune a lui Cătălin Scărlătescu! Secretul celebrului bucătar pentru cele mai cremoase paste cu scoici și creveți

Pastele cu fructe de mare sunt la mare căutare în ultimii ani. Dacă vrei să savurezi un astfel de preparat la restaurant, va fi necesar să scoți bani buni din buzunar. Din fericire, chef Cătălin Scărlătescu a împărărtășit rețeta lui secretă pentru cea mai bună rețetă de paste cremoase cu creveți și scoicile.

03 nov. 2023, 11:14
Rețeta minune a lui Cătălin Scărlătescu! Secretul celebrului bucătar pentru cele mai cremoase paste cu scoici și creveți
Rețeta minune a lui Cătălin Scărlătescu! Secretul celebrului bucătar pentru cele mai cremoase paste cu scoici și creveți

Cătălin Scărlătescu a prezentat o rețetă excepțională pentru paste cu creveți, scoici și ardei gras. Această mâncare se pregătește destul de rapid și are nevoie doar de câteva ingrediente esențiale. Mai mult de atât, acest preparat este consistent și sațios. De asemenea, renumitul chef promite o experiență culinară remarcabilă și, dacă îți dorești să te bucuri de o porție de paste cât se poate de cremoase, este necesar să incorporezi un element secret. Mai jos, vei găsi rețeta detaliată propusă de Cătălin Scărlătescu, care conferă pastelor o aromă și un gust exact ca în restaurantele de lux.

Citește și: Prețul uriaș cu care se vând jumările la târgurile din România. Clienții au rămas mască: „Am ajuns să o văd și pe asta”

Ingrediente:

• 400g paste;
• 8 – 10 căței de usturoi;
• 1 ardei iute;
• 1 legătură pătrunjel;
• 1 ardei gras roșu;
• 2 roșii;
• 100g creveți;
• 100g scoici;
• câteva frunze de busuioc;
• 50g unt;
• ulei de măsline;
• sare și piper.

Mod de prepara:

„Într-o oală, se pune apa pentru paste la fiert. Când apa clocotește, adăugăm pastele. În timp ce pastele fierb, ne apucăm de sos. Se pune o tigaie la încins pe foc și se pune uleiul de măsline. Adaugăm usturoiul zdrobit în tigaie, apoi ardeiul iute, feliat. Se toacă legătura de pătrunjel și se pune jumătate, în tigaie. Se feliază ardeiul gras și se adaugă și el în tigaie. Când s-au înmuiat puțin feliile de ardei, se adaugă creveții și scoicile. Pentru cremozitate, se adaugă untul. Se pun apoi roșiile tăiate cubulețe și busuiocul rupt cu mâna. Se gustă sosul și se sărează. Se adaugă piper și, ulterior, pastele fierte și scurse de apă. Se amestecă totul bine. La final, se adaugă restul de pătrunjel tocat și se montează în farfurie.”, a spus Cătălin Scărlătescu, pe rețelele de socializare.

Ce îi sfătuiește Cătălin Scărlătescu pe cei care vor să ia masa în oraș

Faptul că Scărlătescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră îi permite acestuia să cunoască cele mai bine ascunse trucuri și secrete din bucătăriile restaurantelor de la noi din țară. În acest sens, bucătarul a dezvăluit în cadrul unui podcast care este preparatul pe care nu ar trebui să-l comanzi sub nicio formă din restaurantele de la noi din țară, dacă nu vrei să pici în plasa celor care conduc locația. Este vorba, spune el, despre niște alimente foarte greu de accesat, astfel încât dacă alegi să le primești în farfurie, vei fi garantat păcălit.

„Dacă vrei să îți dai seama de un restaurant cât de fantastic e nu intra în restaurant, du-te în spate la gunoi și ai să vezi acolo ce scrie pe cutii. Pește de captură și vezi chestiile alea de polistiren cu numele la toate fermele din Grecia de pește. Povești cu pești de captură, cum stau 25 de greci cu undițele în mână și ți-l trimit. Nu există așa ceva, este o tâmpenie. Foarte multe dintre restaurantele din București au păcălit clientul foarte mult timp și încă îl păcălesc,” a spus chef Scărlătescu, în cadrul podcastului „Fain și Simplu”, realizat de Mihai Morar.

Citește și: A început „vânătoarea marelui alb” de Crăciun. Cât costă kilogramul de carne de porc pentru sărbători