Rețeta senzațională de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Te vei linge pur și simplu pe degete

Șnițelele de pui sunt, fără îndoială, una dintre cele mai pupulare feluri de mâncare la români. Dacă vreți să îl gătiți altfel, trebuie neapărat să încercați rețeta lui Cătălin Scărlătescu.

24 mai 2022, 22:11
Rețeta senzațională de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu. Te vei linge pur și simplu pe degete

În urmă cu mulți ani, Chef Cătălin Scărlătescu a reușit să inoveze acest cunoscut preparat, dintr-o pură coincidență. Celebrul bucătar este convins că dacă ar fi brevetat atunci rețeta, acum era cu siguranță milionar.

Ce rețetă inovatoarea folosește Cătălin Scărlătescu când prepară șnițelele

Trucul folosit de juratul emisiunii „Chefi la Cuțite” constă în crusta delicioasă pe care acestea o capătă în urma prăjirii. Dacă urmăriți pașii de mai jos, cu siguranță rezultatul vă va surprinde.

Mai întâi trebuie să condimentăm carnea pe care ulterior o vom scufunda într-un bol cu unt topit. Pasul următor constă în tăvălirea puiului în fulgi de porumb zdrobiți cât mai fin. Șnițelul se va pune apoi la prăjit în ulei încins. Așa ne putem bucura de un gust delicios, cu o textură crocantă la exterior și fină pe interior.

Citește și: Reţeta drobului de miel a lui Cătălin Scărlătescu: „O am de la bunica şi o pregătesc în fiecare an”

„În 2003 înnebunise toată lumea cu crochetele de pui, rețeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel.

M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care erau pe acolo și am dat cu ea de perete și de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea și mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obținut. Așa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci, eram milionar azi”, a povestit Cătălin Scărlătescu, în show-ul “Chefi la cuțite”.

Cum au fost începuturile lui Cătălin Scărlătescu în bucătărie

Într-un interviu mai vechi, dat cotidianului Adevărul, Cătălin Scărlătescu vorbea despre începuturile sale în bucătărie, care nu au fost, deloc roz. Iată ce dificultăți a întâmpinat.

„Începuturile au fost grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tăi, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucrăm chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“.

Citește și: Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul banal învăţat de la bunica sa

Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo”, declara atunci Scărlătescu.