Reţeta zilei: Peşte la grătar cu fasole

Pentru această reţetă de peşte la grătar cu fasole am folosit şi puţin cimbru de grădină. Este o plantă intens aromată, comparată la gust cu chimenul sau cu spanacul tămâios. Este folosit în specil la mâncărurile cu legume, dar şi în cele cu carne, potrivindu-se perfect cu ciupercile şi fasolea. Acesta se mai găseşte în amestecurile de mirodenii pentru cârnaţi, sarmale şi pentru murături.

RomaniaTV.net
25 mai 2016, 10:42
Reţeta zilei: Peşte la grătar cu fasole

Ingrediente (4 porţii)

4 fileuri de pește alb

500 g fasole boabe

2 morcovi

2-3 fire ceapă verde

3 linguri suc de roşii

cimbru

ulei

piper

sare

Mod de preparare

Speli peştele şi îl tamponezi cu un şervet absorbant pentru a îndepărta surplusul de apă. Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O pui la fiert și schimbi trei ape.Încingi grătarul, îl stropeşti cu puţin ulei şi pui fileurile de peşte pe care le-ai sărat şi piperat în prealabil după gust. Le laşi cam 4-5 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare arămie. Le dai deoparte pe o farfurie pe care o acoperi pentru a păstra peştele cald.

Speli şi tai ceapa. O căleşti în puţin ulei, apoi adaugi şi morcovul spălat şi tăiat cubuleţe. Mai laşi un 1-2 minute pe foc, apoi torni sucul de roşii şi potriveşti de sare şi piper. După câteva minute, verşi fasolea peste ceapă şi morcovi, torni un pahar de apă în care a fiert fasolea şi mai laşi un sfert de oră. Presari cimbru şi serveşti împreună cu fileul de peşte.

Inegalabilă, este şi această budincă de peşte cu spanac