Reţeta zilei: Ruladă de carne tocată cu brânză

Dacă nu ai mai încercat niciodată o ruladă de carne tocată, acum e momentul să o prepari. Este delicioasă şi conţine şi multă brânză.

RomaniaTV.net
23 dec. 2016, 10:29
Reţeta zilei: Ruladă de carne tocată cu brânză

Ingrediente

500 g carne tocată porc şi vită

2 felii pâine albă (doar miezul)

120 ml lapte

2-3 linguri ulei

2 cepe, tocate

3-4 căţei de usturoi, tocaţi

50 g parmezan ras

150 g felii de brânză cheddar

240 g smântână grasă

2 ouă bătute

sare

piper

boia

frunze de varză, pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Înmoi feliile de pâine în lapte, le storci bine, apoi le pui într-un castron.

Între timp, încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi usturoiul până devin sticloase. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi le dai deoparte. Când s-au răcit complet, le adaugi peste miezul de pâine, pui parmezan, ouăle, boia, după gust, şi omogenizezi. Încorporezi carnea tocată şi, dacă e cazul, mai presari sare şi piper.

Întinzi amestecul de carne pe o foaie de copt unsă cu ulei şi îl aplatizezi, dându-i formă dreptunghiulară. Aşezi feliile de brânză cheddar, lăsând marginile libere, apoi întinzi smântâna cu o lingură şi o nivelezi.

Rulezi strâns cu ajutorul hârtiei de copt, începând de la un capăt. Îndepărtezi folia în timp ce faci rulada şi, după ce s-au suprapus marginile, o aşezi într-o tavă de cozonac cu tot cu hârtie şi o dai la cuptor până vezi că se rumeneşte frumos. O laşi să se răcească 10 minute înainte de servire. Feliezi şi serveşti rulada pe un pat de frunze de varză.

Află cum se prepară cel mai simplu cozonac cu miere