Reţeta zilei: Tartă cu cartofi

Foarte popular, ba aproape banal azi, cartoful a ajuns în Europa în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, după ce spaniolii au colonizat America de Sud. Cu toate că în prezent suntem printre cei mai mari consumatori de cartofi de pe continentul european, în sudul României ei au fost gustaţi prima dată abia acum un secol. Avem pentru voi reţetă căreia nu îi vei rezista: cea mai gustoasă tartă cu cartofi.

RomaniaTV.net
28 oct. 2016, 10:41
Reţeta zilei: Tartă cu cartofi

Ingrediente

Pentru aluat

450 g făină

1 plic praf de copt

3 gălbenușuri

250 g unt

250 g smântână

1 praf sare

Pentru umplutură

6 cartofi

1 ceapă

1 pește afumat

3 ouă

2 linguri făină

50 g unt

sare

piper

50 g smântână

100 g cașcaval

ardei gras, opţional

mărar, opţional

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenușurile bătute, untul și smântâna. Sărezi, dai totul la frigider 30 de minute, apoi întinzi aluatul în strat uniform și-l pui în tavă, astfel încât să acopere și marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.

Pentru umplutură, fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi și-i zdrobești. Tai ceapa julien, o călești și o pui peste cartofi. Adaugi peștele afumat curăţat și rupt în bucăţele, apoi 2 ouă, făină, unt, sare și piper.

Amesteci totul și torni compoziţia peste aluat. Adaugi ardei gras tăiat fâșii, dacă dorești, și smântâna amestecată cu oul rămas. La final, razi cașcavalul și, după preferinţă, poţi pune și mărar tocat. Dai tarta la cuptor 30 de minute.

Vezi şi reţeta de tartă cu bacon