Reţeta zilei: Tartă cu pui şi praz

Această tartă cu pui este uşor de preparat, iar ingredientele nu sunt foarte scumpe. Chiar şi aşa, rezultatul final este extrem de gustos.

RomaniaTV.net
09 feb. 2017, 09:56
Reţeta zilei: Tartă cu pui şi praz

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină

250 g unt (nesărat) rece, tăiat bucăţi mici

2 ouă

2 linguri apă rece

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 lingură ulei de măsline

1-2 linguri unt

2 bucăţi praz, tăiat

3 crenguţe de cimbru verde

2 linguri muştar cu boabe întregi

250 g carne fiartă de pui

3 ouă mari

290 ml smântână pentru gătit, cu un conţinut mare de grăsime

50 g caşcaval ras

Mod de preparare

Pui făina, untul şi un praf de sare într-un robot de bucătărie şi amesteci până obţii un aluat fărâmicios. Separat, amesteci ouăle şi apa rece într-un bol şi omogenizezi, apoi torni compoziţia lichidă peste ingredientele uscate din robotul de bucătărie. Mixezi până începe să se formeze un aluat omogen.

Răstorni aluatul pe o suprafaţă de lucru pudrată cu făină şi îl frămânţi uşor. Îi dai forma unui disc pentru a-ţi fi mai uşor să faci tarta rotundă, îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider cel puţin 2 ore sau peste noapte.

Preîncălzeşti cuptorul. Întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl aşezi într-o formă de tartă, inclusiv pe margini. Tai excesul de cocă şi îl înţepi cu furculiţa din loc în loc. Îl dai la cuptor 10 minute, cu greutăţi făcute din boabe de orez sau fasole aşezate pe hârtie de copt, ca să nu se umfle. Scoţi greutăţile şi îl mai laşi 5 minute la cuptor, până capătă o culoare ca de biscuit.

Încingi uleiul şi untul într-o tigaie şi sotezi uşor prazul tăiat rondele şi frunzele de cimbru, aproximativ 5 minute, până se înmoaie.

Ungi baza tartei cu muştarul, apoi torni prazul călit. Rupi carnea de pui fâşii sau o tai cubuleţe şi le împrăştii peste aluatul de tartă. Amesteci ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni compoziţia în tavă.

Dai tarta la cuptor 25-30 de minute, până se rumeneşte. Când e gata, o scoţi din tavă şi o serveşti, dacă vrei, alături de o salată verde.

Află cum se prepară tortul „Red Velvet”