Reţeta zilei: Tort de ciocolată cu zmeură

Un desert care va impresiona toți invitații, demn de răspândit pe rețelele de socializare, tortul de ciocolată cu zmeură te va cuceri de la prima degustare.

23 aug. 2017, 09:07
Reţeta zilei: Tort de ciocolată cu zmeură

Ingrediente

Pentru blat
60 g pudră de cacao
125 ml apă fiartă
125 g unt, la temperatura camerei
280 g zahăr fin
1 linguriță esență de vanilie
3 ouă
150 g făină
1 praf de copt
Pentru cremă
120 g ciocolată neagră, tăiată bucățele
150 g unt, la temperatura camerei
160 g zahăr pudră
1 linguriță jumătate esență de vanilie
Pentru decor
zmeură proaspătă, după gust
Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Tapetezi 3 tăvi circulare de prăjituri cu hârtie de copt. Amesteci pudra de cacao cu apa fiartă, până se formează o pastă. Dai deoparte.

Mixezi untul cu zahărul și esența de vanilie, timp de 1-2 minute. Încorporezi treptat ouăle. Combini alternativ cu făina și pudra de cacao, până obții un amestec omogen. Împarți compoziția, în mod egal, în cele 3 tăvi și o nivelezi. Dai la cuptor 20-25 de minute sau până ce blaturile trec testul cu scobitoarea. Lași 3 minute să se răcească, apoi scoți din tăvi.

Pentru cremă, topești ciocolata pe baie de aburi. Lași la răcit la temperatura camerei. Mixezi untul 1 minut, apoi amesteci cu zahărul, încă aproximativ 2 minute. Adaugi esența de vanilie. Încorporezi ciocolata topită, mixând până se formează o cremă fină.

Torni crema într-un poș pentru ornat prăjituri sau pungă tăiată la unul din capete. Decorezi fiecare blat cu crema de ciocolată și zmeură, după imaginație.

Vezi cum se face știuca cu sos de smântână.