Reţete de smoothie: 10 metode de a bea fructele preferate de vară

Sunt mai multe modalităţi de a te bucura de fructele delicioase de vară. Este extrem de uşor să amesteci la blender căpşuni, piersici, pepene sau cireşe şi să obţii o băutură cremoasă şi răcoritoare. În plus, vă puteţi folosi imaginaţia şi puteţi adăuga în smoothie iaurt, ovăz, lapte de nucă de cocos, sau chiar unt de migdale, scrie huffingtonpost.com.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 11:30

1. Smoothie de căpşuni, banane şi unt de migdale. Înainte de a le introduce în blender, poţi îngheţa puţin banana şi căpşunile. Pentru mai multă savoare şi textură poţi adăuga şi unt de migdale.

2. Smoothie de pepene galben. O combinaţie delicioasă şi spumoasă este aceea cu pepene galben, suc de portocale şi câteva căpşuni. Fructele se amestecă la blender.

3. Smoothie de zmeură şi afine. Un smoothie violet şi foarte aromat este cel alcătuit din zmeură şi afine. Pentru a fi mai cremos puteţi adăuga şi iaurt.

4. Smoothie de căpşuni cu piersici. Căpşunile şi piersicile dau o savoare deosebită acestei băuturi. Folosiţi lapte de cocos şi doar un pic de ulei de nucă de cocos pentru a crea o consistenţă mătăsoasă.

5. Smoothie de acai. Fructul acai este extrem de sănătos. Acesta conţine de 10 ori mai multe vitamine şi antioxidanţi decât strugurii şi de 2 ori mai multe decât afinele. Fructul acai poate fi combinat cu zmeură, banane şi suc de rodie.

6. Smoothie de cireşe şi căpşuni. Un pic de suc de suc de afine ajută la accentuarea aromelor.

7. Smoothie de ovăz şi caise. Ovăzul în această băutură oferă un plus de energie.

8. Smoothie de citrice şi fructe de pădure. După preferinţe, amestecaţi fructe de pădure proaspete cu suc de portocale şi iaurt pentru a crea un smoothie sănătos şi bogat în nutrienţi.

9. Smoothie de prune, vanilie şi lapte bătut. Pentru acest smoothie, prunele trebuie fierte înainte într-un sirop de boabe de vanilie, iar apoi amestecate cu laptele bătut. Prunele gătite îmbogăţesc aroma acestei băuturi.

10. Smoothie de rodie. Sucul de rodie leagă toate ingredientele din acest suc de fructe: fructe de pădure mixte, banane şi un ingredient foarte diferit, brânza de vaci. Odată amestecate în blender, consistenţa sa va fi la fel de cremoasă ca un iaurt, dar mult mai sănătoasă.

Citeşte şi Şapte reţete de smoothie cu care nu te îngraşi