REŢETE PRAJITURI PAŞTE pentru ei mici: Iepurași dulci

RomaniaTV.net vă prezintă reţete deliciose de Paşte.

05 apr. 2018, 09:37
REŢETE PRAJITURI PAŞTE pentru ei mici: Iepurași dulci

Iepurași dulci

Aceste miniprăjituri vesele vor fi bucuria celor mici. Ei vor fi nerăbdători să guste din acești iepurași dulci.

De ce ai nevoie pentru iepurași dulci

Pentru blat: ● 100 g făină ● 75 g unt ● 3 ouă ● 200 ml apă
● ½ linguriță zahăr ● 1 praf de sare
Pentru cremă: ● 500 ml lapte ● 6 gălbenușuri ● 125 g zahăr
● 40 g amidon ● 1 păstaie de vanilie ● 80 ml apă clocotită
Pentru decor: ● 150 g ciocolată neagră ●  150 ml frișcă lichidă ● bomboane colorate

Cum se prepară iepurași dulci

Pentru aluat, pui într-o cratiță untul tăiat cubulețe, sarea și zahărul. Torni apa și pui pe foc până se topește untul și începe să fiarbă. Adaugi făina și amesteci energic până când compoziția se leagă și se adună. Scoți aluatul din cratiță, îl pui într-un bol, îl acoperi cu un prosop și-l lași să  se răcească. Ulterior, îl bați cu mixerul la viteză medie. Adaugi ouăle, unul cât e unul.Continui să mixezi până vei obține un aluat omogen și neted. Îl răstorni într-un poș și formezi 7 chou-uri pe o tavă în care ai întins hârtie decopt. Coci gogoșile 30-35 deminute la 190 °C, până cresc în volum și devin aurii. Le lași la răcit și le tai în două.
Din restul de  aluat coci  mustățile, năsucul și urechiușele iepurașilor.
Pentru cremă, amesteci  gălbenușurile cu 3 linguri de lapte și cu amidonul.Într-o cratiță torni restulde lapte, adaugi zahărul și miezul de la păstaia de vanilie și le pui pe foc până dau în clocot. În compoziția de gălbenușuri  torni  apa  și amesteci continuu. Această compoziție o răstorni încratița cu lapte. Lași să fiarbă un minut, amestecând continuu.Dai crema deoparte ca să se răcească.
Pentru decor, pui frișca lichidă pe foc, iar când începe să dea în clocot, o iei de pe aragaz și o amesteci cu ciocolata tăiată bucăți mici. Amesteci până se topește ciocolata.Lași compoziția să ajungă la temperatura camerei.
Umpli fiecare chou cu cremă, așezi peste ea cealaltă bucată, le decorezi cu glazura de ciocolată, le pui mustățile,urechile, nasul, iar ochii și gura le faci din bomboane colorate.

Descoperă cum se prepară aspic în ouă