Retur incendiar pe Olimpico intre Lazio si FCSB: meci teribil de greu pentru elevii lui Dica

Europa League este o competitie care aduce intotdeauna meciuri incendiare iubitorilor de fotbal. De-a lungul timpului, aceasta a fost dominata, in mare parte, de catre echipele spaniole, englezesti, dar si de catre cele italiene!

RomaniaTV.net
21 feb. 2018, 11:58
Retur incendiar pe Olimpico intre Lazio si FCSB: meci teribil de greu pentru elevii lui Dica

Cu toate acestea, intr-o lume a fotbalului european in care echipele cu traditie din campionatele puternice ale Europei au reusit sa se impuna, prezenta romaneasca in intrecerile europene intercluburi nu poate fi trecuta, nici ea, cu vederea.

FCSB a reusit, dupa sa ajunga din nou in primavara europeana, dupa un tur de forte in faza grupelor, acolo unde a inregistrat un bilant impresionant pentru o formatie din Liga I.

Dupa un debut fulgerator in grupe, acolo unde au reusit sa stranga maximum de puncte dupa primele trei etape, stelistii si-au batut joc practic, de intreaga munca. Formatia antrenata de Nicolae Dica a incheiat pe locul al doilea o grupa ce parea adjudecata, in ultimele trei runde nereusind sa obtina decat un rezultat de egalitate, 1-1, pe National Arena, in fata lui Hapoel Beer Sheva. Ultimele doua meciuri au fost de-a dreptul catastrofale, cele doua infrangeri, 2-0 pe terenul Viktoriei Plzen si 1-2 pe National Arena contra unei formatii mai slab cotate, Lugano, i-au propulsat pe jucatorii stelisti pe locul al II-lea.

In felul acesta, in fata vice-campioanei Romaniei a aparut puternica echipa italiana Lazio Roma, locul al 4-lea in Serie A, dupa 25 de etape, impotriva careia trupa lui Dica a reusit o evolutie magnifica in prima mansa. Golul atacantului francez, Harlem Gnohere, din minutul 29, dar si evolutiile bune ale apararii steliste, cat si sclipirile de moment ale lui Constantin Budescu i-au ajutat pe stelisti sa isi conserve rezultatul.

Retur incandescent pe Olimpico intre Lazio si FCSB

Plecata din start din pozitia de outsider la tragerea la sorti, “ros albastrii” au, in plus, un alt handicap major in perspective calificarii, si anume ca sunt nevoiti sa dispute meciul retur pe stadionul lui Lazio. Desi ambele formatii nu au un parcurs impresionant in ultima perioada, “uraganul” Romei porneste ca principala favorita in fata jucatorilor romani, lipsiti de aportul unor jucatori importanti din angrenajul sau.

Mijlocasul defensiv, Mihai Pintilii, suspendat pentru acest meci din cauza cumului de cartonase galbene, cat si atacantul Denis Alibec, care a avut evolutii sterse in campionat, dar cateva goluri de senzatie in competitiile europene, nu vor face deplasarea la Roma.

Daca absenta lui Alibec poate fi suplinita de iuresul ofensiv al lui Gnohere si Budescu, in schimb, absenta lui Pintilii s-ar putea resimti in economia partidei! Un jucator tehnic, cu o vasta experienta competitionala la nivel international, Pintilii ar fi putut fi un jucator providential la mijlocul terenului.

In aceste conditii, chiar si cu avantajul de un gol obtinut in meciul tur, stelistii pornesc cu sansa a doua la calificare, in fata unei echipe care va incerca sa ia cu asalt apararea stelista.

Vedetele Laziale, Immobile, Caicedo sau de Vrij vor incerca in permanenta sa suprinda apararea destul de fragila a FCSB-ului si a aduca calificarea echipei in fazele superioare ale competitiei.

Pentru acest meci, operatorul de pariuri Sportingbet ofera cote atractive iubitorilor fotbalului din Romania. Desi formatia din capitala Italiei porneste cu prima sansa in meciul de joi de pe Olimpico, avand o cota de 1.28, nu ar trebui totusi subestimate sansele formatiei bucurestene! O eventuala victorie a stelistilor ar insemna o sansa uriasa de castig pentru jucatorii prestigioasei agentii de pariuri sportive. Evolutia jucatorilor ros albastri va fi urmarita cu sufletul la gura de catre suporterii sai, formatia lui Dica fiind creditata de catre Sportingbet cu o cota incredibila, de 12.50, la victorie.

Mai precis, analizand aceste statistici se poate deduce ca, in ciuda faptului ca trupa lui Dica are sanse destul de mici de a trece de puternica formative italiana, miza este una uriasa, pariorii putand obtine castiguri chiar si de 12 ori mai mari!

Nu au nimic de pierdut!

Sa nu ramanem insa sceptici in privinta sanselor Stelei. Fostul fundas si capitan al ros-albastrilor, Alin Tosca, are incredere in evolutia jucatorilor lui Dica, declarand ca “Steaua are sansa ei cu Lazio.” Insa, a adaugat acesta, jucatorii ar trebui sa demonstreze mai mult curaj in jocul etalat si considera ca, prin transferurile lui Cristi Tanase si Valerica Gaman, FSCB a castigat un plus de experienta.

Filipe Caicedo este golgeterul lui Lazio in Europa League, cu trei reusite pana in acest moment. De partea cealalta, “bizonul” Gnohere este golgeterul stelist cu 4 reusite.

4 victorii si doua egaluri este performanta baietilor lui Dica din ultimele 6 meciuri disputate. De partea cealalta, Radu Stefan si compania are un bilant negativ, de 1 victorie, 1 remiza si 4 infrangeri.

Ros albastrii trebuie sa fie atenti la evolutia atacantului Ciro Immobile. Vedeta celor de la Lazio, cotat la 35 milioane de euro pe transfermarkt.com, a lovit de 2 ori in ultima etapa, in decurs de numai 5 minute, ajung astfel impresionanta cifra de 22 de goluri marcate in Serie A.

Stelistii nu ar trebui sa fie ingrijorati daca meciul se va termina indecis, intrucat un rezultat de egalitate le-ar securiza calificarea in optimile Europa League. Iar cota oferita de catre Sportingbet pentru o remiza nu este deloc de neglijat, jucatorii sai putand obtine castiguri de cinci ori mai mari decat suma pariata.

10.000 de suporteri stelisti sunt asteptati pe Olimpico sa sustina frenetic formatia lui Dica!