Reuniunea miniştrilor de Finanţe din UE, programată pentru miercuri, a fost anulată

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană nu se vor mai întâlni miercuri înaintea reuniunilor şefilor de state şi de guverne din UE şi zona euro, însă pachetul de măsuri care ar trebui să pună capăt crizei datoriilor din zona euro este încă aşteptat pentru miercuri, au declarat mai multe surse apropiate situaţiei, potrivit Wall Street Journal, citate de Mediafax.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 06:55
Reuniunea miniştrilor de Finanţe din UE, programată pentru miercuri, a fost anulată

Un purtător de cuvânt al biroului Marii Britanii la UE a declarat că preşedinţia poloneză a UE a confirmat că reuniunea ECOFIN nu va mai avea loc miercuri. Liderii UE au încredinţat  duminică miniştrilor de Finanţe din UE sarcina de a finaliza planul de măsuri înainte de sosirea miercuri a şefilor de state şi de guverne.
Mai multe surse au confirmat că este puţin probabil ca reuniunea miniştrilor de Finanţe să mai aibă loc, însă pachetul de măsuri va fi analizat.
„Lucrăm la soluţii convingătoare şi solide pentru a livra (la Consiliul European şi reuniunea liderilor din zona euro, n.r.) un pachet amplu pentru stabilitate şi creştere. Este timpul să încheiem incertitudinea”, a spus într-o conferinţă de presă preşedintele CE, José Manuel Barroso.
Doi oficiali au declarat că miniştrii de Finanţe s-ar putea întâlni din nou după reuniunea şefilor de stat şi de guverne din zona euro pentru a semna un eventual pachet de măsuri. Un summit al miniştrilor ar putea avea loc joi sau vineri, au spus sursele.
La reuniunea de duminică au izbucnit divergenţe între statele din zona euro şi mai multe ţări din afara uniunii monetare referitor la o modalitate prin care statele UE din afara zonei euro ar putea semna pachetul final de măsuri.
Situaţia fost parţial rezolvată prin convocarea unei reuniuni a celor 27 de lideri UE înaintea summit-ului zonei euro, cu scopul discutării pachetului de măsuri.


loading...