Reuniunea ONU: Preşedintele iranian cheamă la un FRONT UNIT împotriva extremismului

Președintele iranian Hassan Rouhani a chemat luni la constituirea unui "front unit" contra extremismului, în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite, informează Reuters și AFP, citate de Agerpes.

RomaniaTV.net
28 sept. 2015, 19:57
Reuniunea ONU: Preşedintele iranian cheamă la un FRONT UNIT împotriva extremismului

„Aș dori să invit întreaga lume și în special țările din regiunea mea să constituie un front unit contra extremismului și violenței”, a declarat Rouhani, denunțând „eșecul comunității internaționale” în fața conflictelor din Irak, Siria și Yemen.

Președintele iranian a mai afirmat că Teheranul este gata să ajute la instaurarea democrației în Siria sfâșiată de război și în Yemen, dând vina pe Statele Unite pentru răspândirea terorismului în Orientul Mijlociu, notează Reuters, potrivit Agerpres.
   
„Suntem gata să ajutăm la eradicarea terorismului și la deschiderea drumului pentru democrație”, a afirmat Rouhani în discursul ținut la ONU.

„Așa cum am ajutat la instaurarea democrației în Irak și Afganistan, suntem gata să contribuim la democrație în Siria și de asemenea în Yemen”, a adăugat el.
   
El a mai spus că Statele Unite sunt responsabile pentru criza din Orientul Mijlociu din cauza ocupării Afganistanului și Irakului, precum și sprijinului acordat de Washington Israelului împotriva Palestinei.