Revelion 2023. Care sunt cele mai populare jocuri de societate. Idei de activități pentru noaptea dintre ani

Jocurile de societate sunt foarte populare printre tineri. Mulți aleg să-și petreacă timpul în acest fel atunci când se întâlnesc. Poate fi o idee de luat în considerare inclusiv pentru noaptea dintre ani.

31 dec. 2022, 22:00
Revelion 2023. Care sunt cele mai populare jocuri de societate. Idei de activități pentru noaptea dintre ani

După ce ați stat ore întregi la povești, ați mâncat, ați ciocnit un pahar de vin, ați dansat și ați aprins artificii, puteți continua porția de râs jucând niște jocuri de societate. Aveți de unde alege și vă dăm câteva idei chiar acum.

Activity

E printre cele mai cunoscute și apreciate jocuri pentru serile cu prietenii. E un joc creativ, care pune accent pe comunicarea verbală și nonverbală și abilitățile fiecăruia la desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii.

Jucatorii individuali sau echipele încearcă printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbală să ghicească diferite cuvinte sau expresii și astfel să înainteze pe traseul jocului pentru a câștiga.

Citește și Revelion 2023. Cum alegem vinul potrivit în funcție de preparatele culinare de pe masă

Ticket to Ride

Un joc strategic care îți pune mintea la contribuție și te face să încerci să anticipezi mișcările prietenilor pentru a câștiga. De pe pantele stâncoase ale Scoției până în portul însorit al Constantinopolului, de pe aleile prăfuite ale Spaniei până în impunătoarea gară a Berlinului, Ticket to Ride Europa te va purta într-o nouă aventură prin marile orașe ale Europei din secolului trecut! Te vei aventura într-o călătorie prin întunecatele tunele ale Elveției? Vei avea curajul să te îmbarci la bordul unui feribot pentru a traversa Marea Neagră? Sau vei construi impunătoare gări în marile capitale ale vechilor imperii! Următoarea ta mutare te-ar putea transforma în cel mai mare magnat al căilor ferate din Europa! Fă-ți bagajele, cheamă hamalul și urcă-te în tren!

Alias

Pentru Alias e nevoie de două echipe care luptă una împotriva celeilalte. Practic, fiecare echipă trebuie să încerce să explice cât mai multe cuvinte coechipierilor astfel încât aceștia să le ghicească și să înainteze pe traseu.

Citește și REVELION 2023. Cum aranjăm platoul de brânzeturi pentru masa festivă. Ce garnituri și băuturi sunt potrivite

Escape Room

E un joc în echipă care vă pune mintea la contribuție pentru a putea rezolva misterele și pentru a evada. Sunt mai multe jocuri pe care trebuie să le rezolvați, cu ajutorul indiciilor, până când expiră timpul. E un joc atractiv și interesant, recomandat pentru toate vârstele.

Catan

Inventat de Klaus Teuber, e unul dintre cele mai populare jocuri de societate din ultimii ani. Sunt milioane de fani ai acestui joc în întreaga lume, el fiind tradus în majoritatea limbilor.

Catan este numită insula pe care tu si prietenii tăi ați descoperit-o. Sunteți primii locuitori. Sunt construite asezări, apoi drumuri. Materiile prime (resursele) ajung de la sate la orașe prin intermediul comerțului. Uneori există lut din abundență, alteori minereu. Schimburile de resurse deschid noi posibilităti pentru tine și pentru ceilalți coloniști. In curand va fi aglomeratie pe insula – competitia pentru terenuri, materii prime și putere începe. In final este clar, va rămâne doar un conducator al insulei Catan.