REVELION 2023. Cum aranjăm platoul de brânzeturi pentru masa festivă. Ce garnituri și băuturi sunt potrivite

La orice eveniment sau la o masă în familie, platoul cu brânzeturi e piesa de rezistență, atunci când sunt aduse aperitivele.

31 dec. 2022, 10:22
REVELION 2023. Cum aranjăm platoul de brânzeturi pentru masa festivă. Ce garnituri și băuturi sunt potrivite

Platoul cu brânzeturi nu poate să lipsească, desigur, nici de pe masa de Revelion. Va fi, cu siguranță, pe placul tuturor, mai ales dacă îl aranjați ca la carte. Puteți să-l aranjați simplu, cu mai puține tipuri de brânză, sau într-un mod mai complex, alegând o varietate de brânzeturi însoțite de garnituri. Totul în funcție de tipul de eveniment și de numărul invitaților.

Ca să selectați brânzeturile corespunzător, e nevoie să știți că există patru categorii de bază. Brânză moale, fermă, măturată sau albastră. În cazul în care pregătiți un platou simplu, ar fi bine să alegeți cel puțin un top de brânză din fiecare categorie.

Citește și Super oferte de Revelion. Pachete promoționale pentru destinații exotice în 2023 la târgul de turism de la Romexpo

Cum aranjăm platoul de brânzeturi. Tipuri de brânză:

  • Moale: Constant Bliss, Camembert, Brillat-Savarin
  • Fermă: Manchego, Mimolette, Parmigiano-Reggiano
  • Maturată: Cheddar măturat, Comte, Goat Gouda
  • Albastră: Gorgonzola Dolce, Valdeón, Stilton

Ce garnituri sunt potrivite pentru platoul cu brânzeturi

Pentru a completa platoul cu brânzeturi, puteți apela la câteva garnituri potrivite. Spre exemplu, puteți felia o baghetă de pâine, batoane de pâine sau biscuiți sărați. De asemenea, experții recomandă fructe dulci confiate, miere, paste de muștar picant sau gemuri. Desigur că puteți opta și pentru ardei roșu copt sau salate de legume.

De asemenea, cu brânză merg foarte bine și nucile, fisticul, prosciutto sau salamuri. Puteți alege și fructe de sezon, smochine, cireșe, mere sau pere, struguri.

Alte garnituri:

  • Nuci
  • Miere
  • Măsline
  • Gemuri picante de fructe
  • Varietăţi de pastă de muştar
  • Struguri

Cum alegem băuturile potrivite pentru platoul de brânzeturi

Puteți opta pentru șampanie, e foarte potrivită pentru brânzeturi precum Beaufort, Brie, Camembert, Cheddar, Chevre, Colby, Edam, Gouda, Gruyere, Parmezan. Porto merge bine cu brânză albastră sau Gorgonzola, iar Merlot cu Brie, Camembert, Cheddar, Gorgonzola, Gouda, Gruyere, Jarlsberg, Parmezan.

Citește și Cum se prepară jumările de porc. Rețetă pentru Crăciun și Revelion 2022/2023

Dacă mergeți pe varianta Cabernet Sauvignon, e bine de știut că merge foarte bine cu Camembert, Cheddar, Colby, Daneză albastră, Gorgonzola, Gouda, Parmezan, Roquefort.

Pinot Noir: Brie, Camembert, Feta, Gruyere, Monterey Jack, Munster, Port Salut, Swiss.