Revenirea Simonei Halep se amână: Vestea primită de sportiva noastră

Jucătoarea din Constanța nu este pe lista cu jucătoare acceptate în turneul de la Madrid, programat între 25 aprilie și 7 mai.

11 apr. 2023, 10:40
Revenirea Simonei Halep se amână: Vestea primită de sportiva noastră
Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA

Simona Halep mai are de așteptat înaintea revenirii pe terenul de tenis. Sportiva noastră ratează startul în sezonul european pe zgură după ce nu a fost primită la încă un turneu.

Astfel, jucătoarea din Constanța nu este pe lista cu jucătoare acceptate în turneul de la Madrid, programat între 25 aprilie și 7 mai.

Turneul de la Madrid este în sufletul Simonei, având în vedere că l-a câștigat de două ori, în 2016 și 2017. Suspendarea primită nu a putut fi ridicată de echipa de avocați, iar revenirea Simonei se amână. Amintim că Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din 2022.

Simona Halep profită de o nouă amânare a procesului pentru doping şi a plecat din nou în vacanţă. Cu cine călătoreşte fosta campioană de la Wimbledon şi Roland Garros GALERIE FOTO

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Antidoping (WADA) din 2022.

În consecință, Simona a fost suspendată provizoriu și nu va putea să concureze sau să participe la niciun eveniment de tenis organizat de WTA sau ITF.

Clasamentul WTA: Urcare spectaculoasă de 33 de locuri pentru Sorana Cîrstea / Simona Halep a coborât pe locul 26

Sorana Cîrstea, care a ajuns în semifinale la Miami Open, a urcat 33 de locuri în clasamentul WTA şi se află pe 41, cu 1.218 puncte, conform ierarhiei de luni.

Jucătoarea cel mai bine clasată din România continuă să fie Simona Halep, suspendată pentru dopaj, care a coborât de pe 25 pe 26, cu 1565 puncte.

După o coborâre de trei locuri, Irina Begu este pe 37, cu 1258 puncte, iar Ana Bogdan a urcat de pe 60 pe 58, cu 951 puncte.

Simona Halep, surprinsă cu un fotbalist de naţională, după ce a vândut vila în care a stat cu Toni Iuruc: „Asta da surpriză!”

Gabriela Ruse a coborât 14 locuri şi este pe 159, cu 421 puncte. În Top 200 se mai află şi Jaqueline Cristian, care a urcat 28 de locuri şi se află pe 176, cu 375 puncte, şi Irina Bara, care a urcat două locuri şi este pe 195, cu 339 puncte.

La dublu, Gabriela Ruse a urcat un loc şi este pe 39, cu 1736 puncte, iar Monica Niculescu a urcat de pe 43 pe 41, cu 1660 puncte. Lider în clasamentul WTA continuă să fie poloneza Iga Swiatek, urmată de belarusa Arina Sabalenka şi de americanca Jessica Pegula.

Câştigătoare la Miami Open, Petra Kvitova, a urcat 2 locuri şi este pe 10, cu 3162 puncte.