Revin măsurile drastice anti-COVID. Alexandru Rafila explică ce se va întâmpla în perioada următoare

Publicat: Marţi, 22 Septembrie 2020 12:07 // Actualizat: Marţi, 22 Septembrie 2020 12:07 // Sursa: romaniatv.net

Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri se vorbește din ce în ce mai mult de scenariul potrivit căruia, după alegeri, România va intra într-un lockdown total. Astefl, Alexandru Rafila a încercat să lămurească situația, într-o serie de declaraţii la Antena3. 

"Eu nu știu care sunt scenariile la nivelul Guvernului legate de o eventuală creștere a numărului de cazuri, eu pot să vă spun că, în mod evident, numărul de cazuri a crescut, dacă comparăm cu ceea ce s-a întâmplat în perioada anterioară. Am trecut de la 1,200 de cazuri, media săptămânală, pe la 1,400 - 1,500 de cazuri, deci este o creștere de aproximativ 20% a numărului de cazuri.

În ceea ce privește măsurile care ar putea fi luate, eu sper să nu ajungem la situația anterioară, și dacă se vor lua măsuri, să se ia punctual pentru anumite zone sau localități sau anumite părți dintr-o localitate unde se înregistrează o transmitere comunitară intensă", a declarat reprezentantul României la OMS.

Citeşte şi: Şeful ATI România: "Când porţi mască, există o şansă mare să faci o formă uşoară sau asimptomatică"

Ministrul Sănătății a făcut ieri o declarație surprinzătoare care contrazice avertismentele medicilor din ultima lună. Nelu Tătaru susține că luna octombrie ar putea aduce o scădere a numărului de cazuri de coronavirus din România în condițiile în care luna aceasta s-au redeschis restaurantele, cinematografele, teatrele și, în plus, duminică românii sunt așteptați la urne.

"Avem o lună septembrie destul de încărcată, redeschiderea restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, întoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport, începerea școlii, campania electorală, alegerile de pe 27.

Respectarea unor reguli, au niște norme de aplicare și funcționare în vederea unei bune funcționări cu riscuri cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou alternând în jurul a 1500 de cazuri. Dacă menținem, ne putem gândi că, în a doua jumătate a lunii octombrie, putem avea o pantă descendentă", declara ministrul Nelu Tătaru.

 
 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus închidere infectări numar cazuri stare de urgenţă valul doi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
27 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H