Revin zăpezile în România: avertismentul meteorologilor

Meteorologii trag semnalul de alarmă. Revin zăpezile în România, după multe zile cu temperaturi de aproape 20 de grade Celsius.

25 feb. 2023, 20:06
Revin zăpezile în România: avertismentul meteorologilor

În ultimele zile, în România a fost o vreme primăvăratică, mai degrabă, într-o iarnă în general foarte blândă. Totuși, zilele viitoare ar putea reveni zăpezile.

Sâmbătă, traficul auto a fost îngreunat la Pasul Tihuța (Bistrița-Năsăud), din cauză zăpezii care s-a strâns pe șosea. Drumarii au intervenit cu utilajele necesare.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri a transmis că a trimis echipaje, la fața locului.

„Ninge pe DN 17, Pasul Tihuța, limita județelor Suceava și Bistrița-Năsăud. Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată în strat de 0-1cm. Se acționează pentru asigurarea traficului. Circulați cu atenție”, au anunțat pe Facebook reprezentanții DRDP Iași.

 

Avertismentul meteorologilor pentru români

 

Ceea ce s-a întâmplat la Pasul Tihuța a fost abia începutul.

Meteorologii au emis mai multe coduri galbene valabile începând de sâmbătă, la ora 23.00, în Transilvania și în nordul Moldovei. Specialiștii avertizează că vor fi ninsori însemnate cantitativ și că se va forma strat de zăpadă consistent.

În ultima săptămână, în București, temperaturile au ajuns până la 18-19 grade Celsius. De asemenea, au existat zile tot cu temperaturi de peste 0 grade, de până la 8-9 grade Celsius.