Revoltător! Bărbat cu dizabilităţi, lăsat să moară în aeroport: „A încercat să coboare singur din avion şi a căzut”

Un bărbat cu dizabilităţi a fost lăsat să moară în aeroportul londonez Gatwick, după ce a încercat să coboare din avion fără niciun ajutor.

17 iun. 2022, 17:10
Revoltător! Bărbat cu dizabilităţi, lăsat să moară în aeroport: „A încercat să coboare singur din avion şi a căzut”

Pasagerul și soția sa aveau nevoie de ajutor special, după ce cursa lor operată de easyJet a ajuns pe aeroport. Din cauza personalului insuficient, doar femeia a fost ajutată să coboare din avion, urmând ca, după ce o cobora în siguranţă, angajatul companiei să revină pentru a-l ajuta şi pe bărbat.

Bărbat cu dizabilităţi, lăsat să moară în aeroport

Acesta, însă, nu a mai avut răbdare să stea în avion şi a încercat să se descurce singur.

Un membru al echipajului a venit să o ajute pe femeie, dar bărbatul a fost lăsat în avion. Acesta nu a mai așteptat pentru revenirea personalului, așa că a decis să coboare singur din avion. În timp ce cobora, pasagerul a căzut și a suferit lovituri serioase, fapt ce i-au cauzat decesul. Acesta este un incident tragic, care nu trebuia să aibă loc. Cineva trebuia să-l ajute!”, a povestit o sursă pentru The Sun

Compania și aeroportul se confruntă cu probleme serioase cu personalul, iar unele persoane cu dizabilități sunt nevoite să aștepte chiar și ore bune pentru a primi ajutor. Şi asta întrucât nu orice angajat din aeroport are dreptul să ajute persoanele cu dizabilităţi, ci doar aceia care au pregătirea necesară.

Tragedia a avut loc în jurul orei 12.50, ora Londrei, miercuri.

Citeste si Incident pe aeroportul Henri Coandă. Un bărbat băut s-a luat la bătaie cu poliţiştii: „A consumat alcool şi s-a simţit zmeu”

Lipsa personalului calificat, o mare problemă în Regatul Unit

Nu este primul incident în care sunt implicate persoane cu diverse handicapuri. Recent, o altă femeie cu dizabilități a fost lăsată în avion pentru 90 de minute. Femeia a povestit că scaunul ei cu rotile a avut probleme, dar personalul care trebuia să o ajute „avea treabă în altă parte”.

Un alt exemplu îl are în vedere pe jurnalistul Frank Gardner, care a fost lăsat recent să aștepte în avion, după ce i-au transmis că nu există personal calificat care să-l ajute. Jurnalistul a menționat că a fost nevoit să aștepte mult după ce toți pasagerii au debarcat.

Citeste si Haos pe aeroportul Otopeni. Motivul pentru care zeci de zboruri sunt anulate: „În momentul de faţă, suntem depăşiţi”