Revoltător! Cât a ajuns să coste un simplu set de analize de sânge la Medlife! Prețul scandalos plătit de un bucureștean care s-a săturat să audă „nu mai sunt fonduri”

Analizele de sânge ar trebui efectuate anual fiindcă în acest fel e monitorizată starea generală de sănătate și pot fi depistate anumite eventuale afecțiuni.

06 feb. 2024, 11:08
Revoltător! Cât a ajuns să coste un simplu set de analize de sânge la Medlife! Prețul scandalos plătit de un bucureștean care s-a săturat să audă „nu mai sunt fonduri”

Prețurile au explodat în ultimul timp la majoritatea produselor și serviciilor, chiar și la cele fără de care nu ne putem lipsi. Același lucru se întâmplă și în cazul serviciilor medicale.

Mulți se plâng că până și analizele de sânge s-au scumpit enorm și că abia își permit să le plătească. Există, desigur, și varianta de a face analize decontate de Casa de Asigurări, însă mulți nu apucă. Un român a avut nevoie să-și facă un set de analize de sânge și a încercat să le facă prin CAS, dar i s-a spus că nu mai sunt fonduri și trebuie să aștepte până luna viitoare. A acceptat varianta să le plătească, iar suma totală l-a lăsat fără cuvinte. Peste 700 de lei a dat pe un set de analize de sânge de bază.

Citește și DIGI RCS-RDS schimbări majore pentru toți românii! Prețurile abonamentelor se schimbă. Cât urmează să dai pe lună

„Nu-mi vine să cred că a trebuit să plătesc atât de mult. Aș fi vrut să-mi fac analizele prin Casa de Asigurări, dar ar fi trebuit să aștept prea mult, aveam nevoie de rezultatele analizelor repede . Este revoltător, un sfert din salariu am dat doar pentru niște analize de bază. Toate prețurile au crescut, și la produse de bază din magazine și la tot. Nu se mai poate trăi în țara asta”, a spus pacientul revoltat pentru RomâniaTv.net.

Citește și România exportă „căpşunari” şi importă masiv căpşune. Se dau, timp de trei ani, cel puţin 10.000 de lei pentru „căpşunari”

Analizele de sânge de 737 de lei au fost făcute la Medlife. La alte laboratoare de analize medicale prețurile pot fi și cu 200 de lei mai mici.

Ce analize sunt recomandate anual

Toți oamenii ar trebui să-și facă un set de analize anual. De regulă, sunt solicitate în mod uzual hemoleucograma, glicemia, colesterolul, trigliceridele și VSH-ul.

În cadrul hemoleucogramei complete se vor măsura anumiți parametri:

  • eritrocitele sau globulele roșii
  • leucocitele
  • hemoglobina
  • trombocitele
  • indicii eritrocitari: VEM, HEM, CHEM, RDW-SD/CV
  • reticulocitele împreună ci IFR și Ret-He
  • formula leucocitară
  • frotiul sanguin.