FLAGRANT. Medic, urmărit penal după ce a cerut unei adolescente 500 de lei pentru o apedincită

Un medic chirurg de la Spitalul Municipal Hunedoara este urmărit penal după ce a fost prins în flagrant primind 500 de lei pe care îi ceruse pentru a opera de apendicită o adolescentă de 15 ani, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 17:26
FLAGRANT. Medic, urmărit penal după ce a cerut unei adolescente 500 de lei pentru o apedincită

Flagrantul a fost organizat ca urmare a unui apel primit la linia gratuită anticorupţie a DGA – 0800.806.806. Astfel, la 18 octombrie, tatăl adolescentei a apelat linia TelVerde a D.G.A. şi a sesizat că fiica sa a fost internată la Spitalul Municipal Hunedoara, fiind suspectă de apendicită. După internare, medicul chirurg C.V. i-a spus străbunicului fete să se prezinte a doua zi la spital şi să aibă asupra sa 400-500 lei, necesari în caz că fetiţa va fi supusă unei operaţii.

În baza sesizării făcute, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost înregistrat dosar penal.

În noaptea de 18 spre 19 octombrie, adolescentă a fost operată de către medic şi, urmare a denunţului, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant. Cu acest prilej, echipa alcătuită din ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, condusă de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, l-au surprins pe medicul chirurg C.V. după ce a primit suma de 500 lei de la membrii familiei minorei.

Suma de bani a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Medicul a fost condus la Parchet, iar procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de C.V. pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.