Revoltător. Minori torturaţi de asistenţii maternali sub ochii celor de la Protecţia Copilului

Caz incredibil. Cei doi copii din Ilfov, torturaţi de asistenta maternală la care erau în plasament şi de soţul acesteia, au fost chinuiţi chiar sub ochii celor de la Protecţia Copilului.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 12:34
Revoltător. Minori torturaţi de asistenţii maternali sub ochii celor de la Protecţia Copilului

Procurorii au trimis în judecată un manager de la Direcţia pentru  Protecţia Copilului Ilfov, doi asistenţi sociali şi un psiholog de la aceeaşi instituţie pentru că erau la curent cu tratamentele la care sunt supuşi minorii, dar nu au făcut nimic.

De asemenea, medicul de familie al copiilor a ascuns traumele suferite de cei doi fraţi minori. Potrivit rechizitorului întocmit de anchetatori, micuţii au fost supuşi timp de mai mulţi ani la chinuri groaznice.

Mai mulţi asistenţi sociali care trebuia să supravegheze cum sunt crescuţi aceşti copii ştiau de aceste tratamente şi nu au luat nicio măsură. Potrivit anchetatorilor, asistenţii sociali ar fi trebuit să facă lunar câte un raport despre modul în care sunt crescuţi copii.

De asemenea, copii nu au fost daţi la grădiniţă şi la şcoală la timp şi, nici în acest caz, asistenţii nu au lut nicio măsură.

Vă reamintim că cei doi fraţi, Alexandru (9 ani) şi Andreea (6 ani), au ajuns în grija Fănicăi Grădinaru după ce tatăl lor a fost arestat, iar mama a murit din cauza unei boli. Asistenta îi bătea frecvent şi chiar a tăiat-o pe fetiţă pe corp, rănind-o grav.

De asemenea, Fănica Grădinaru „a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate P.C.A., (a băgat-o cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, a lovit-o cu capul de diferite obiecte, a scufundat-o în cadă, ţinându-i capul sub apă, a lovit-o pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a expus-o noaptea la temperaturi scăzute, ţinând-o dezbrăcată afară, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioare şi inferioare şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat într-un mod superficial, provocând infectarea acestora), cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa”, se arată în motivarea instanţei.