Revoltător: o familie de români s-a trezit cu balconul acoperit de un alt balcon, improvizat, construit de vecin

Uneori, viața la bloc poate fi extrem de dificilă, pentru unii: inundații din cauza altuia, zgomote, diverse pagube comune. Un cetățean care a postat o imagine virală în social media confirmă din plin acest lucru. 

04 mai 2023, 10:23
Revoltător: o familie de români s-a trezit cu balconul acoperit de un alt balcon, improvizat, construit de vecin

Un caz ce poate fi descris pe scurt, astfel: „Mie să-mi fie bine, nu mă interesează de altul…”

Un român s-a plâns în mediul virtual că un vecin i-a construit un balcon peste balconul său. Mai exact, o bună parte din balconul celui nemulțumit este acoperit de noul balcon al vecinului de pe partea alăturată a blocului. Astfel, „Dorelul” a obstrucționat vederea concetățeanului, îi fură și lumina, dar și intimitatea din propria casă.

Proprietarul păgubit este disperat. Nu reușește să-și rezolve problema prin instituțiile statului. Acum, vrea să se mute. Iată despre ce e vorba, mai precis:

„Prezint și eu următoarea situație, dacă mă poate ajută cineva cu un sfat. Locuiesc la bloc. Este vorba de construcția balconului vecinului meu de la scara învecinată care îmi blochează 3 sferturi din geam.

S-a făcut sesizare la poliție acum câteva luni la care trebuia să ne răspundă în 15 zile, ei bine, au trecut 2 luni de la termenul scadent. Iar când ne-am prezentat la poliție, pe lângă faptul că am fost plimbați de la un sediu la altul, primind același răspuns ‘nu e de competența noastră’, am dat într-un final de un domn care s-a oferit să ne ajute, care ne-a garantat că vom primi răspuns în maxim o săptămână.

Dar înainte de asta, dând dânsul câteva telefoane, am aflat că balconul vecinului are autorizație de construcție. Întrebarea mea este cum este posibil să obțină autorizație? Este vreo lege care să permită așa ceva? Menționez că distanța dintre geamul meu și balconul dânsului este de maxim 30 cm.

Ce este de făcut în cazul acesta? Din cauza balconului nu reușesc să îmi aerisesc camera suficient și am probleme foarte mari cu mucegaiul.

Balconul vecinului a fost construit înainte să ne cumpărăm noi apartamentul. Tot am tăcut în speranța că vom reuși să ne mutăm, dar nu am reușit acest lucru, iar între timp a apărut și un copil, de aceea nu pot riscă sănătatea copilului meu pentru binele altora. Atașez poză cu situația prezentată. Vă mulțumesc frumos pentru eventualele răspunsuri”, a scris românul pe grupul de Facebook Sfaturi de la avocați.

 

Reacția românilor: „Sunt șocată! Așa ceva nu e normal”

 

Internauții s-au declarat consternați de această situație.

„Solicitați în baza legii 544 duplicat după autorizația de construcție emisă de primărie pt spațiul respectiv, în 10 zile trebuie să va răspundă, dacă nu reveniți cu o reclamație administrativă.”;

„Cum ați putut cumpără apartamentul asta, doamne ferește?”;

„Inspectoratul în construcții al orașului din care sunteți. Reclamație scrisă, la fel și la Primăria orașului. Tot cu nr de înregistrare a sesizării.”;

„Sunt șocată! Așa ceva nu e normal, mult succes în demersuri!”;

„Nu avea balcon și probabil și-a dorit”, a răspuns autorul postării.

„Poliția locală se ocupă cu inspecția în construcții. Faceți o plângere, atașați aceste fotografii, și din interior și bineînțeles cereți și un număr de înregistrare. Instituția trebuie să vă răspundă în termen de 30 zile. Cu nr de înregistrare mergeți și cereți relații. Între balcoane nu este permisă această distanță, se încalcă dreptul de intimitate. Puteți face și o cerere de chemare în judecată.”;

„Poliția locală este subordonată Consiliului județean. Mergeți în audiență. Și întotdeauna cereți răspuns scris, nu dat din umeri.”