Revoltător! Un jurnalist din Ucraina a arătat întregii lumi că văduvele soldaților ruși poartă haine de blană furate din regiunea Donețk

Jurnalistul și bloggerul Denis Kazansky a dezvăluit recent că soțiile soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina și-au găsit alinarea în haine de blană furate din locuințele oamenilor care locuiesc în regiunea Donețk.

08 feb. 2023, 13:47
Revoltător! Un jurnalist din Ucraina a arătat întregii lumi că văduvele soldaților ruși poartă haine de blană furate din regiunea Donețk

Văduvele soldaților ruși uciși în Ucraina se pare că au primit haine de blană. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul și bloggerul ucrainean Denis Kazansky, care a postat imagini pe pagina sa de Telegram.

Citiți și: Rusia susţine că Ucraina pregăteşte un atac sub steag fals. Reacţie dură de la Kiev

De asemenea, ucraineanul a specificat că totul a fost organizat de Yevgeny Skrypnyk, așa-zisul voluntar rus și prieten al teroristului Igor Hyrkin.

Jurnalistul ucrainean Denis Kazansky: „Ar părea logic să le dai văduvelor bani, nu haine de blană”

„Toată lumea înțelege de unde au aceste haine de blană. Da, da, toate acestea sunt din casele locuitorilor „eliberați” din Donbass. Cu toate acestea, judecând după fotografie, văduva este destul de fericită”, notează jurnalistul.

De asemenea, văduvele s-au aliniat în fața unei camere de filmat pentru a-și exprima recunoștința pentru „ajutor”, potrivit unui videoclip publicat pe Telegram de meduza.io, potrivit pravda.

„Am primit în mod neașteptat un astfel de ajutor astăzi. Suntem foarte recunoscătoare. Familiile soldaților uciși s-au adunat aici. Cu adevărat, vă mulțumim din inimă!” a spus o femeie mulțumită.

În iulie 2022, propagandiștii ruși au difuzat un reportaj despre tatăl unui soldat din regiunea Saratov, Alexei Malov, care a fost ucis în Ucraina. Bărbatul a cheltuit banii primiți de la guvern pentru a-și cumpăra o mașină nouă Lada. „În memoria fiului meu, am cumpărat o mașină nouă”, a spus atunci cu mândrie tatăl.

Armata ucraineană a afirmat marţi că ultimele 24 de ore au fost cele mai grele pentru trupele ruseşti de la începutul războiului. Peste 1.000 de soldaţi ruși și-au pierdut viaţa în cursul nopţii, iar bilanțul total al pierderilor umane suferite de ruşi a ajuns la 133.190 de morţi, conform Reuters.

Citiți și: SUA furnizează pentru prima dată în Ucraina rachete cu rază mai lungă de acţiune. Zelenski va putea lovi ţinte din Rusia