Revoltător! Un român a plătit două mii de euro ca să-și facă permis de conducere fals. Cum au reacționat oamenii legii când au realizat

Caz ireal la Alba! Un bărbat a plătit două mii de euro pe un permis fals. Românul a cumpărat documentul de pe internet, iar după o lună distanță a mers la Poliție ca să-l schimbe.

28 mart. 2024, 16:17
Revoltător! Un român a plătit două mii de euro ca să-și facă permis de conducere fals. Cum au reacționat oamenii legii când au realizat

Bărbatul din Alba a încercat să fenteze sistemul românesc, dar nu i-a ieșit. Când a mers să-l schimbe, iar oamenii legii au văzut documentul fals, l-au luat la întrebări.

Bărbatul a găsit pe rețelele de socializare (Facebook) o postare a unei persoane care vinde documente false. Românul a intrat în legătură cu persoana din spatele postării respective și a cerut un permis fals.

A plătit 2.000 de euro pentru a intra în posesia documentului ilegal. Totul s-a întâmplat în 2020, dar abia după patru ani a fost condamnat de judecători. Bărbatul se afla în Germania, la momentul la care a făcut solicitarea de a cumpăra permisul fals. I-a trimis o poză, datele personale și suma de două mii de euro. Documentul fals imita actul emis de autoritățile din Marea Britanie.

Citește și Se caută români care să lucreze la un abator din străinătate. Salariul poate ajunge până la 5.300 de euro/lună și se oferă bani de vacanță și bonusuri

Potrivit permisului fals, românul era și șofer de TIR, cu toate că nu-și dobândise actul în țară. Odată ajuns la Serviciul de Permise Auto Alba, românul a cerut să îi fie schimbat acest permis fals. Însă, odată ce oamenii legii au început să introducă datele, au realizat că totul era fals.

Procurorii au fost anunțați de acest caz, iar bărbatul din Alba s-a ales cu dosar penal. Acum, în 2024, a primit pedeaspă. Judecătoria Aiud l-a condamnat pe bărbatul din Alba la 4 luni și 20 de zile de închisoare cu amânare pentru complicitate la fals. Totuși, sentința nu este definitivă, arată Antena 3 CNN.

Nu e singurul caz din România. Fenomenul documentelor false a luat amploare în ultima vreme, mai ales în pandemie. Spre exemplu, în toamna anului trecut, un alt bărbat a vrut să „fenteze” sistemul românesc. Un bărbat originar din Ucraina a vrut să treacă prin Vama Petea de la Satu Mare cu actele false. Achiziționase un astfel de act de pe internet, la prețul de 800 de euro.

Citește și Pensii aprilie 2024. Veste proastă pentru bunicii României înainte de Paşte, greva poştaşilor ar putea întârzia livrarea banilor