Compania financiară britanică Revolut a anunțat luni că intenționează să investească în următorii trei ani, pentru extinderea din Franța, suma de un miliard de euro. În curând, reprezentanții vor cere o licență bancară franceză, potrivit Reuters.
Într-un anunț la summitul de investiții „Choose France”, Revolut a anunțat că urmează să dechidă un nou centru în Paris pentru operațiunile din Europa Centrală, creând cel puțin 200 de locuri noi de muncă în Franța. În această țară, Revolut are deja aproape 300 de angajați.
Citește și: Revolut câștigă teren în lumea bancară. Platforma de digital banking lansează plățile în Bitcoin
În total, Revolut are peste 55 de milioane de clienți, însă nu are sucursale fizice. Acesta a obținut o licență bancară în Marea Britanie în anul 2024, după trei ani de așteptare. Compania a dat asigurări că Lituania rămâne „o bază cheie” pentru creșterea Revolut în Europa.
„Cu noul nostru sediu de la Paris, intenționăm să construim relații mai strânse cu autoritățile de reglementare și cu clienții noștri, sporind și mai mult încrederea pieței”, a afirmat Pierre Décoté, director în cadrul băncii digitale.
În rândul statelor membre UE, Franța a fost piața cu cea mai rapidă creștere pentru Revolut, cu mai mult de cinci milioane de clienți. În Europa, compania are 40 de milioane de clienți.
Cu toate că Revolut se extinde rapid în Franța, poziția sa din Germania rămâne incertă. Firma are peste două milioane de clienți în cea mai mare economie europeană, însă se confruntă cu concurența acerbă din partea Trade Republic și N26. Consumatorii din această țară tind să fie mai conservatori cu finanțele lor, preferând depozitele de economii în locul investițiilor pe piețele bursiere.
„Germania este o piață dificilă”, a afirmat directorul de marketing al Revolut, Antonie Le Nel, pentru DPA.
Compania și-a crescut vizibilitatea în Germania printr-o campanie publicitară concentrată în jurul celebrului fotbalist Mario Gotze, iar în viitor își dorește să ofere noi produse, inclusiv carduri de credit, împrumuturi imobiliare și servicii de telefonie mobilă.
Revolut, unul dintre liderii segmentului finetech (inovația tehnologică în domeniul serviciilor financiare), este supervizată de Banca Centrală Europeană (BCE).
Înființat în anul 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, și dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras milioane de clienți cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacționarea de acțiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.
Citește și: Cum pot rămâne clienții Revolut fără bani pe card. Noua metodă de înșelăciune care îi lasă săraci pe români