Revoluţie pe piaţa imobiliară. La Londra se discută despre acordarea de credite ipotecare pe 50 ani, transmise de la o generaţie la alta

Guvernul Marii Britanii explorează ideea de a încerca să abordeze criza locuințelor cu credite ipotecare ultra-lungi, de până la 50 de ani, care s-ar putea transmite de la o generație la alta, permițând mai multor oameni să acumuleze capitaluri proprii în loc să plătească chiria.

04 iul. 2022, 17:02
Revoluţie pe piaţa imobiliară. La Londra se discută despre acordarea de credite ipotecare pe 50 ani, transmise de la o generaţie la alta

Experții în credite ipotecare spun că ideea acordării de credite ipotecare pe 50 de ani ar putea aduce unele beneficii, dar nu abordează problema fundamentală a ofertei de locuințe. Conform planului avut în vedere de guvernul britanic, o perioadă mai lungă de credit ipotecar ar permite oamenilor să împrumute sume mai mari, cu posibilitatea de a transfera datoria mai departe, moştenitorilor lor.

Alte idei de locuințe luate în considerare de Downing Street includ încercarea de a oferi terenuri deținute de guvern pentru construirea rapidă de case și explorarea posibilităţii dacă instituții precum școlile ar putea construi case pentru lucrătorii lor cheie.

Citeşte şi Rata la creditele ipotecare va crește cu încă 200 de lei pe lună, anunță economiștii. Indicele ROBOR va ajunge la 6%

Boris Johnson, vorbind cu reporterii în timpul călătoriei sale la summitul NATO de la Madrid, săptămâna aceasta, a confirmat că este analizată ideea de credite ipotecare pe 50 de ani, spunând că guvernul „dorește să găsească tot felul de modalități creative de a ajuta oamenii să devină proprietari”.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt, scrie The Guardian.

Ideea de a oferi credite ipotecare care să fie transferate între generații nu este nouă și a fost lansată ca pionierat în Japonia, unde ipoteci familiale pe 100 de ani sunt acordate de mai mult timp.

Citeşte şi CEO-ul ING România anunță criza financiară care deja a început! Ce s-a întamplat cu creditele romanilor în aprilie și mai?! Una dintre cele mai profitabile bănci din țară anunță vremuri grele