REZIDENŢIAT 2019. A fost anunţată data la care va avea loc examenul

Publicat: Marţi, 22 Octombrie 2019 13:53 // Actualizat: Marţi, 22 Octombrie 2019 13:53 // Sursa: romaniatv.net

REZIDENŢIAT 2019.  Admiterea la rezidenţiat va avea loc în a treia duminică a lunii noiembrie, începând cu 2020, a stabilit, marţi, Senatul. 

REZIDENŢIAT 2019. Propunerea legislativă pentru modificarea OG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a adoptată în unanimitate, cu 72 de voturi "pentru".

"Ministerul Sănătăţii organizează admiterea în rezidenţiat pe locuri şi pe posturi prin concurs naţional în a treia duminică a lunii noiembrie, iar admiterea în rezidenţiatul în medicina de familie, prin test de selecţie, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Educaţiei Naţionale", prevede amendamentul senatorului PSD Liviu Pop.

REZIDENŢIAT 2019. Pentru anul în curs, concursul pentru rezidenţiat se va desfăşura aşa cum era stabilit, pe 8 decembrie.

"Prin derogare concursul naţional pentru admiterea în rezidenţiatul pe locuri şi pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii pentru anul 2019 şi se poate desfăşura la nivelul centrelor universitare pe baza acordului dintre Ministerul Sănătăţii şi instituţiile de învăţământ superior publice acreditate care au facultăţi de medicină, medicină dentară şi farmacie", se precizează în noua lege.

REZIDENTIAT 2019. Anunţul premierului Dăncilă pentru deblocarea examenului

De asemenea, actul normativ adoptat de Senat mai prevede că "cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat pentru anul 2019 se aprobă prin hotărâre a Guvernului, această cifră fiind egală cu numărul absolvenţilor de medicină cu diplomă de licenţă".

"Ministrul Finanţelor asigură resursele financiare necesare şcolarizării prin rezidenţiat la nivelul cifrelor de şcolarizare aprobate. Concursul naţional pentru admiterea în rezidenţiat este unic şi se organizează de universităţile de Medicină şi Farmacie, pe baza unei metodologii unice elaborate de aceste universităţi", se mai arată în propunerea legislativă adoptată de Senat.

Proiectul de lege va ajunge în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
examen rezideţuat rezidenţiat rezidentiat 2019 rezidentiat 2020
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
29 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H