Rezişti 10 zile fără să consumi zahăr? Vezi ce se întâmplă cu corpul tău

Puteți sau nu să realizați acest lucru, dar zahărul, de fapt provoacă, dependenţă. Ați încercat vreodată să staţi fără? Apoi, puteți realiza puterea pe care o are asupra voastră.

RomaniaTV.net
15 ian. 2018, 14:38
Rezişti 10 zile fără să consumi zahăr? Vezi ce se întâmplă cu corpul tău

De fapt, unele studii au arătat că zahărul provoacă dependenţă la fel ca drogurile, iar unii chiar spun că zahărul este de fapt un drog! El declanșează aceleași centre ale creierului tău ca și drogurile cum ar fi cocaina sau heroina. Indiferent dacă sunteți dependent sau nu, este posibil să diminuaţi consumul sau chiar sa îl eliminaţi din dieta dumneavoastră.

Zahărul este prezent în toate formele în alimentele pe care le consumăm zilnic, înlocuirea sau eliminarea acestuia din viaţa noastră este extrem de grea.

Citeşte şi E adevărat! Aceste alimentele care îţi afectează articulaţiile

Din fericire, daunele cauzate de zahăr pot fi prevenite cu ușurință și chiar inversate. În timp ce majoritatea dietelor tind să dureze luni pentru a arăta rezultate, reducerea consumului de zahăr poate avea efecte imediate pozitive asupra sănătății generale. Într-un nou studiu realizat pe copii, cercetătorii au putut vedea îmbunătățiri dramatice în doar 10 zile, scrie sanatateaminutcuminut.com

Dr. Robert Lustig și echipa sa de cercetători de la Universitatea din California, San Francisco, au reușit să scadă nivelul de trigliceride cu 33 de puncte în medie, iar colesterolul LDL (rău) a scăzut cu 5 puncte. În numai 10 zile, toți copiii care au participat la studiu au redus drastic riscul de diabet de tip 2.

În timp ce ei au testat doar copii, rezultatele covârșitoare pozitive sugerează beneficii similare pentru adulți.

Citeşte şi Şi-a pus sare şi zahăr sub limbă în fiecare seară. Ce i s-a întâmplat a doua zi