REZULTAT ALEGERI SUA. Statul Georgia anunţă renumărarea manuală a voturilor, din cauza scorului strâns dintre Joe Biden şi Donald Trump

REZULTAT ALEGERI SUA. Statul american Georgia va proceda la renumărarea manuală a tuturor buletinelor de vot de la alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, dat fiind că diferenţa între candidatul democrat Joe Biden şi preşedintele în funcţie, republicanul Donald Trump, a fost de doar 14.111 voturi, a anunţat miercuri cea mai înaltă oficialitate electorală a acestui stat

11 nov. 2020, 17:43
REZULTAT ALEGERI SUA. Statul Georgia anunţă renumărarea manuală a voturilor, din cauza scorului strâns dintre Joe Biden şi Donald Trump

REZULTAT ALEGERI SUA. „Matematic, trebuie operată o renumărare completă, manuală, a tuturor (buletinelor) în fiecare comitat pentru că diferenţa este atât de mică. Aceasta va ajuta la construirea încrederii„, a declarat secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, într-o conferinţă de presă. „Vrem să începem această renumărare înainte de sfârşitul săptămânii”, a adăugat el.

Raffensperger a menţionat că în Georgia au fost exprimate în jur de 5 milioane de voturi. „Această competiţie are semnificaţie naţională, importanţă naţională, înţelegem acest lucru„, a adăugat el.

Citeşte şi SUA: poliţia a tras cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene în protestatarii care îl susţin pe Donald Trump

Biden nu are nevoie de voturile electorale din Georgia pentru a câştiga aceste alegeri. El a depăşit pragul necesar de 270 de voturi electorale prin victoria anunţată de mass-media sâmbătă dimineaţa în Pennsylvania.

Rezultatul din Georgia ar putea câştiga în importanţă dacă şi în alte state ar avea loc o răsturnare de scor, ceea ce este foarte puţin probabil.

Raffensperger a mai spus că va investiga toate acuzaţiile de fraudă electorală, deşi nu a semnalat că ar exista dovezi despre nereguli pe scară largă.


loading...