REZULTATE ALEGERI CLUJ: Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca. USL ia şefia Consiliului Judeţean

Fostul premier Emil Boc, preşedinte al PDL, a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca. Emil Boc a câştigat LA MUSTAŢĂ alegerile pentru primăria Cluj-Napoca. Potrivit Biroului Electoral Municipal Cluj, Boc a obţinut 53.674 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Marius Nicoară (USL), a fost votat de 52.251 de alegători, informează România TV. Diferenţa dintre cei doi este de 1.423 de voturi. În schimb, candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a pierdut în faţa contracandiatului Horea Uioreanu (USL).

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 13:45
REZULTATE ALEGERI CLUJ: Emil Boc a câştigat Primăria Cluj-Napoca. USL ia şefia Consiliului Judeţean

Emil Boc a redevenit primar al municipiului Cluj-Napoca, obţinând 40,03 la sută din voturi. Contracandidatul său, Marius Nicoară, a obţinut 38,97 la sută, potrivit rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Municipal.

Emil Boc a obţinut 53.674 de voturi (40,03 %) pentru funcţia de primar, în timp ce Marius Nicoară a obţinut 52.251 (38,97%).

Potrivit preşedintelui BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, la Consiliul Judeţean, candidatul USL, Horea Uioreanu, a câştigat şefia instituţiei, cu 37,43 la sută, în timp ce contracandidatul său de la PDL, Alin Tişe, a întrunit 37, 21 la sută. Monica Trofin a precizat că diferenţa dintre cei doi este de 776 de voturi.

Rezultatul oficial se apropie de cel al numărătorii paralele efectuate de PDL. Liderul PDL Vasile Blaga declara, luni dimineaţă, că, după numărarea paralelă, Emil Boc are aproximativ 1.000 de voturi în faţa contracandidatului său USL pentru Primăria Cluj-Napoca, Marius Nicoară.

Nicoară l-a acuzat luni pe Boc de săvârşirea de fraude la alegerile locale şi a sesizat Biroul Electoral Municipal (BEM), cerând renumărarea voturilor în 12 secţii de votare. Boc a respins însă acuzaţiile candidatului USL.

USL a contestat rezultatele alegerilor locale la Cluj

Reprezentanţii USL Cluj reclamă „fraudarea masivă” a alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi susţin că vor prezenta şi probele aferente.

USL a contestat la BEM Cluj-Napoca rezultatele finale ale alegerilor pentru Primărie care îl dau ca şi câştigător pe Emil Boc. Am cerut renumărarea voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din municipiu pentru că la alegerile locale a avut loc o fraudă masivă din partea PDL. Au fost presiuni, procese-verbale modificate, ameninţări din partea unor lideri ai PDL asupra unor membri ai secţiilor de votare. Am prezentat şi probe în susţinerea contestaţiei noastre„, a spus Danciu.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 la primării şi consilii judeţene