REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Cine este Cătălin Toma, liberalul care l-a detronat pe Marian Oprişan după 20 de ani

Una dintre cele mai mari surprize ale alegerilor locale de duminică s-a înregistrat în Vrancea, acolo unde "baronul" Marian Oprişan a pierdut şefia consiliului judeţean, după 20 de ani, în favoarea tânărului senator liberal Cătălin Toma.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 06:29
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Cine este Cătălin Toma, liberalul care l-a detronat pe Marian Oprişan după 20 de ani

Cătălin Dumitru Toma este senator liberal din 2016, după ce timp de opt ani a fost primar al comunei Jariștea (2008-2016). În Senat, este secretar în Comisia pentru Afaceri Europene și membru în Comisia pentru Administraţia Publică si Organizarea Teritoriului.

În vârstă de 42 de ani, el a urmat o filieră umanistă în cariera profesională. A absolvit în 1999 Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie a Universității București, apoi a fost profesor și timp de doi ani și director-adjunct la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, Vrancea, liceu al cărui elev fusese.

În 2005 a făcut cursuri postuniversitare în Franța (Maitrise de francais langue etrangere, Universitatea „Blaise Pascal”), iar în 2009 și-a luat licența în filologie la Facultatea de Limba si Literatura Română – specializare limba franceză – la Universitatea „Spiru Haret” din București. Are și un certificat de înalt funcționar public, pe care l-a obținut în 2012.

Activează de cel puțin zece ani în filiala PNL Vrancea. Între 2010 și 2014 a fost în organizația de tineret, iar din 2014 este membru în Consiliul Local Executiv al PNL Vrancea. În 2016 a preluat conducerea organizației județene a PNL.

Sursa foto: Stiri de Focsani

Citeşte şi: Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, are un corespondent român în Germania. Cine este primarul care a câştigat împotriva extremei drepte


loading...