REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 SĂLAJ Interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 SĂLAJ Consiliul Judeţean Sălaj va fi condus pentru prima dată de un liberal. Este vorba despre cântăreţul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu. Acesta a obţinut circa 36% din voturi, devansându-i pe candidatul PSD Florin Florian, cu 27% din sufragii, şi pe cel al UDMR, Robert Szilagyi, cu aproape 20% din voturi.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 08:01
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 SĂLAJ Interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 SĂLAJ În ultimii 16 ani, funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj a fost ocupată de social-democratul Tiberiu Marc. Acesta nu a mai candidat, însă, la alegerile din 27 septembrie.

Citeşte şi FOTO Cum arăta Nicuşor Dan în tinereţe. Noul primar general al Capitalei avea barbă şi părul lung

Dinu Iancu-Sălăjanu, născut în 1969, este un cântăreț român de muzică populară. A urmat Conservatorul, secția canto clasic, la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea. Este directorul casei de cultură din Zalău și directorul ansamblului de cântece și dansuri „Porolisum”.

Din 2006, este liderul organizației județene a Partidului Inițiativa României. Pe 9 martie 2020 s-a înscris în PNL.

Am experienţa competiţiilor electorale şi sunt şi un om care ştie să lucreze în echipă. Îi aştept alături de mine pe toţi cei care îşi doresc să pună umărul pentru dezvoltarea Sălajului”, a declarat Dinu Iancu Sălăjanu într-un comunicat de presă.