REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Şomerul din Beiuş care a candidat ca independent şi a câştigat un post în Consiliul Local

Alexandru Degău a strâns 248 de voturi în postura de candidat independent pentru funcţia de primar şi 383 de persoane au votat pentru a-l trimite în Consiliul Local, trecând peste minimul de 300, câte erau necesare pentru a-şi câştiga dreptul de a intra în Consiliul Local.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 11:14
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Şomerul din Beiuş care a candidat ca independent şi a câştigat un post în Consiliul Local

Cu 10 afişe electorale în care a pozat în trening şi fără să facă nicio promisiune electorală, bihoreanul Alexandru Degău a pierdut alegerile pentru funcţia de primar, însă va fi consilier local în Beiuş, cel mai mare municipiu din Bihor, după Oradea, informează Adevărul.

„Mulţumesc alegătorilor mei! Nu am să vă dezamăgesc, jur”, a transmis, luni, proaspătul consilier local.

În timpul campaniei, Degău s-a declarat şomer şi singura lui promisiune a fost că va solicita un audit în Primăria Beiuş pentru a şti ce se întâmplă cu baniii beiuşenilor. Alexandru Degău este fiul fostului director al Băncii Naţionale a României, sucursala Bihor, şi a decis să candideze la Primăria Beiuş în primăvară, iritat de faptul că administraţia locală refuza să-i răspundă la solicitările pe care le-a înaintat pentru a afla modul în care se cheltuie banii publici în condiţiile în care firma familiei sale, înfiinţată cu 28 de ani în urmă, e cel mai mare contributor la bugetul Beiuşului cu peste 660 de milioane de lei din impozite şi peste 1 miliard de lei din impozitul pe salarii, anual.

Inginer electromecanic de profesie, Degău preferă, însă, munca fizică. El a lucrat la dezafectarea unor mine în Petroşani, în Ungaria la realizarea investiţiei BMW, la lucrări grele de infrastructură, a fost şofer profesionist pe maşini grele, portar la restaurant, muncitor în construcţii în străinătate, iar în ultima perioadă într-o fabrică irlandeză pentru mâncare de câini şi într-un port în Belgia. Pe lângă acestea, Sandu Degău e vicecampion naţional la Budapesta în 2016, la taewkondo şi are centură neagră şi la aikido.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Daniel Pancu, când a aflat că a intrat în Consiliul General al Capitalei: „Hahaha, chiar am câştigat?”