REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Victor Ponta este favorit pentru câştigarea alegerilor de duminică

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Sondajele publicate de majoritatea institutelor de cercetare arată că Victor Ponta este principalul favorit pentru câştigarea alegerilor duminica. Indiferent de sursă, cifrele oscilează între 53 şi 54% - vot pentru Victor Ponta şi 45-47% scor pentru Klaus Iohannis.

14 nov. 2014, 04:16
REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Victor Ponta este favorit pentru câştigarea alegerilor de duminică

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE. Datele au fost prezentate public în zilele şi săptămânile anterioare, de fiecare institut in parte.

Reamintim că cifrele difuzate de principalele institute de sondare înaintea turului întâi al alegerilor prezidenţiale au fost confirmate de rezultatele alegerilor, atât în ceea ce priveşte IRES şi Sociopol, care au efectuat exit-poll-uri, cât şi în ceea ce priveste CSCI şi INSCOP, care au efectuat doar sondaje.

CSCI: Ponta 54% – Iohannis – 46%

Potrivit unui sondaj CSCI realizat în 11-12 noiembrie, Victor Ponta, ar câştiga turul al doilea al alegerilor prezidenţiale cu 54%, în timp ce contracandidatul său, din partea ACL, Klaus Iohannis, ar obţine 46% din voturi.

SONDAJ cu TREI zile înainte de vot: Victor Ponta-54%, Klaus Iohannis-46%

Sondajul arată că Ponta conduce şi la capitolul încredere în politicieni, cotat cu multă şi foarte multă încredere de 44% din cetăţeni. Pe locul doi se află Klaus Iohannis – 38%, apoi Călin Popescu Tăriceanu – 36% şi Traian Băsescu – 19%.

CURS: Ponta 54% – Iohannis 46%

Un sondaj CURS realizat în intervalul 7-9 noiembrie arată că Victor Ponta, ar câştiga cu 54% turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în timp ce contracandidatul său, liberalul Klaus Iohannis, ar obţine 46%.

Potrivit cercetării sociologice, peste 46% dintre cei intervievaţi se declară foarte interesaţi de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, 37% sunt interesaţi, 11% puţin interesaţi iar 6% susţin că nu sunt deloc interesaţi de scrutinul de duminică.

CITEŞTE ŞI SONDAJ CURS – AVANGARDE: Victor Ponta – 54%, Klaus Iohannis – 46%

De asemenea, 57% dintre cei chestionaţi susţin că sigur vor vota pe 16 noiembrie, 20% declară că probabil vor vota, 16% nu s-au hotărât dacă votează sau nu, 3% spun că cel mai probabil nu îşi vor exercita dreptul la vot, în vreme ce 4% afirmă că nu vor vota cu siguranţă.

SOCIOPOL: Ponta 55% – Iohannis 45%

Victor Ponta, ar fi votat de 55% dintre români în timp ce pe Klaus Iohannis (ACL) îl aleg 45% dintre aceştia, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, este concluzia unui sondaj realizat de SOCIOPOL în perioada 5-7 noiembrie.

Conform cercetării sociologice, majoritatea respondenţilor – un procent de 67% – se declară foarte interesaţi de alegerile prezidenţiale, 21% -destul de interesaţi, 7% – destul de puţin interesaţi, 4% foarte puţin/deloc interesaţi, iar 1% nu ştiu/nu răspund.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, sondaj SOCIOPOL: Ponta – 55%, Iohannis – 45%, în turul al doilea

Totodată, 55% dintre subiecţi susţin că vor merge la vot, 29% că nu vor merge, iar 16% declară că nu vor fi în ţară pe 16 noiembrie.

La întrebarea ‘Cine credeţi că va câştiga alegerile prezidenţiale?’, un procent de 59% îl nominalizează pe Victor Ponta, 22% pe Klaus Iohannis, iar 19% nu ştiu/nu răspund.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: AFP şi Reuters îl consideră pe Ponta favorit cert