REZULTATE BAC 2014: Anunţ important făcut de ministrul Remus Pricopie. NOTELE de la SIMULARE

REZULTATE BAC 2014. Remus Pricopie a spus că deşi şapte din zece elevi au obţinut note sub 5 la simularea evaluării naţionale, nu trebuie să fie luate decizii pripite. Vineri, EDU.RO va anunţa REZULTATELE LA SIMULAREA DE LA BACALAUREAT 2014. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 21:10
REZULTATE BAC 2014: Anunţ important făcut de ministrul Remus Pricopie. NOTELE de la SIMULARE

REZULTATE BAC 2014. „Nu iei o decizie peste noapte, după rezultatele la simulare .Acesta este rolul simulărilor, să arate nivelul de pregătire şi să determine elevii să muncească mai mult”, a precizat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a mai spus că a avut o videoconferinţă cu toţi inspectorii şcolari şi că i-a rugat să înceapă discuţiile cu directorii de şcoli.

Remus Pricopie declara, săptămâna trecută, că este nemulţumit de rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, pentru că subiectele se puteau rezolva uşor, dacă elevii s-ar fi pregătit.

„Eu sunt optimist, chiar dacă sunt nemulţumit de rezultatele acestei simulări, o să vedem şi la bacalaureat ce se întâmplă (…) Cred că vom reuşi să remediem. Sigur, nu mă aştept la un rezultat spectaculos în vară, dar important este ca încet, gradual, să ajungem la rezultate mai bune”, a precizat Pricopie.

Doar 48,8 la sută dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea evaluării naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 66,95 la sută la Limba română şi 30,4 la sută la Matematică, Ministerul Educaţiei recomandând efectuarea unor ore de pregătire.

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Disciplinele pentru care s-a organizat simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2013-2014 sunt: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale), Matematică și Istorie.

În cazul elevilor clasei a XII-a, disciplinele sunt: Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

REZULTATE BACALAUREAT 2014. Notele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național sunt analizate de fiecare unitate de învățământ în care s-au desfășurat simulările naționale din anul școlar 2013-2014, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la clasă, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.