Rezultate BAC 2019. Ce opţiuni au elevii care nu promovează examenul de Bacalaureat

Publicat: Marţi, 09 Iulie 2019 15:13 // Actualizat: Marţi, 09 Iulie 2019 15:13 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Educatiei a anuntat luni rezultatele la Bacalaureat 2019. Absolventii care au promovat stau acum fara grija si se pot opta pentru inscriere la facultate. Ce optiuni au, insa, elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat?

Foto: portalinvatamant.ro

În primul rand, pentru a fi declarat promovat, un elev trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii, scrie portalinavatamant.ro.

- sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale precum si cele scrise
- sa ia cel putin nota 5 la fiecare dintre probele scrise
- sa obtina cel putin media 6 la probele scrise.

Citeşte şi ADMITERE UNIVERSITATE BUCURESTI 2019. Peste 4.000 de locuri la buget pentru acest an. Când încep înscrierile

Absolventii de liceu care nu au promovat Bacalaureatul au urmatoarele optiuni:

Asteapta rezultatele finale

Cel mai probabil, elevii nemultumiti de note au depus contestatii si asteapta rezultatele finale, pentru a vedea daca media lor se va modifica.

Lista cu notele finale va fi afisata pana pe 13 iulie.

Nota la o anumita materie se va modifica doar daca exista o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea de dupa recorectare. Daca va fi o diferenta de notare mai mare de 1,50 de puncte, in plus sau in minus, intre notele de la evaluare initiala si cele de la contestatii, presedintele comisie va cere o reevaluare a lucrarii respective de catre o a treia comisie, formata din alti profesori, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile.

Mai au o sansa in toamna

Cei care pica mai au o sansa in toamna, cand are loc sesiunea a II-a a Bacalaureatului 2019.

Inscrierile se fac imediat dupa anuntarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului, intre 15 si 19 iulie. De asemenea, cei care au fost corigenti si nu au sustinut examenele nici in sesiunea de vara se pot inscrie pe 26 iulie.

Pe 27 si 28 se sustine evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, iar pe 29 august este evaluarea la comunicare orala in limba materna.

Intre 30 august si 2 septembrie este evaluare competentelor digitale, iar pe 2 si 3 septembrie este evaluare competentelor lingvistice intr-o limba de circulati internationala.

Rezultate BAC 2019 sesiunea de toamna se vor afisa pe 3 septembrie, pana la ora 12:00.

Contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, iar rezultatele finale vor fi cunoscute pana pe 7 septembrie.

Ce se intampla cu cei care au incercat sa copieze

Ce se intampla cu cei care au fost prinsi incercand sa fraudeze Candidatii care incalca regulile nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "elevi eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale.

De asemenea, foarte important de stiut este ca acesti candidati acuzati de tentativa de frauda nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Conform rezultatelor de dinainte de contestatii la Bacalaureat 2019, 63,78% dintre cei inscrisi la examen au promovat Bacul. Mai exact, 86.794 de elevi din 136.087 au reusit sa ia peste media 6. Cele mai bune rezultate au fost in Bucuresti, Cluj, Iasi, Bacau.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bac 2019 bacalaureat 2019 efecte bacalaureat picat rezultate bacalaureat 2019
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H