REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. 39 de medii de 10

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. Rezultatele la examenul de bacalureat au fpost afişate pe data de 30 iunie la avizierele liceelor și pe edu.ro. În Bucureşti 39 de elevi au reuşit să obţină media 10.

RomaniaTV.net
30 iun. 2020, 08:36
REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. 39 de medii de 10

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. În Bucureşti 39 de elevi au reuşit să obţină media 10. Trei licee au obţinut cele mai multe medii de 10, Colegiul Naţional Matei Basarab, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai şi Colegiul Naţional Sfânta Sava. 

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 67,46%. Astfel, din sesiunea curentă, rata de promovare este 76,08%, iar din sesiunile anterioare, 20,67%.

„În sesiunea iunie-iulie 2020, s-au înscris 17.713 de candidaţi, au promovat 11.427 de candidaţi, dintr-un total de 16.939 prezenţi. Precizăm că 774 candidaţi au absentat, iar 19 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului”, precizează ISMB.

Conform aceleiaşi surse, rata de promovare în Capitală este cu 5,38 % mai mică decât anul trecut.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (şase). ISMB afirmă că procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi miercuri, în intervalul orar 8,00 – 12,00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

 

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. În urmă cu o săptămână, absolvenţii de liceu au susţinut probele scrise ale examenului de BAC 2020. Un număr de 134.831 de candidaţi au fost prezenţi la proba la Limba şi literatura, 3.643 fiind absenți. Un singur elev a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, iar acesta va susţine examenul în etapa specială, care se va desfăşura în data de 6 iulie. Totodată, 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 – în carantină/spitalizaţi.

Marţi, 6.399 de candidaţi au fost prezenţi la proba scrisă de limba şi literatura maternă.

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat, care a avut loc miercuri, s-au prezentat 138.104 candidaţi, iar 5.935 au absentat, după cum a informat Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 57 se aflau în izolare, iar 5 candidaţi erau spitalizaţi/în carantină.
Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37,3 grade C.

137.340 de candidaţi au susţinut joi ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului şi specializării, iar 5.924 de elevi au absentat, dintre aceştia 56 fiind în izolare şi 6 spitalizaţi/în carantină.

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. Doi candidaţi au avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, aceştia urmând a susţine examenul în etapa specială, programată în data de 8 iulie.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12:00, la avizierele liceelor și pe edu.ro. Notele vor fi disponibile și pe digi24.ro. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, marţi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, şi miercuri, între orele 8:00 – 12:00.

RomaniaTV.net vă prezintă rezultatele imediat ce sunt anunţate de www.edu.ro.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2020. Absolvenţii primesc bani de la stat

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. Cum îți cauți nota la Bac după codul unic

Anonimizarea rezultatelor, o premieră în istoria examenelor din România, a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

REZULTATE BAC 2020 BUCUREŞTI. Calendarul sesiunii speciale a Bacalaureatului de anul acesta

Anul acesta, Ministerul Educației organizează o sesiune specială a Bacalaureatului pentru elevii afectați de pandemia COVID-19. Astfel, Ministerul organizează o Etapă specială a BAC-ului (în perioada 29 iunie – 2 iulie), care se adresează absolvenților de liceu care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină/au prezentat valori ale temperaturii peste limitele admise în ziua desfășurării probelor sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele scrise desfășurate în perioada 22-25 iunie 2020, în cadrul sesiunii 3 iunie – 5 iulie.

Li se recunosc elevilor probele susținute în prima sesiune de Bacalaureat – dacă nu au reușit să o finalizeze fie pentru că au avut la triajul epidemiologic temperatura peste limita de 37,3 grade C, fie din alte motive justificate cu certificat medical.