REZULTATE BACALAUREAT 2012 Timiş: Patru unităţi de învăţământ cu promovabilitate ZERO

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Timiş. Un număr de patru unităţi de învăţământ din judeţul Timiş, trei din Timişoara şi una din localitatea Biled, au promovabilitate zero în urma examenului de bacalaureat, potrivit secretarului comisiei judeţene de bacalaureat, Marcel Brancu.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 10:53
REZULTATE BACALAUREAT 2012 Timiş: Patru unităţi de învăţământ cu promovabilitate ZERO

REZULTATE BACALAUREAT 2012 Timiş. Potrivit secretarului comisiei judeţene de bacalaureat din judeţul Timiş, patru unităţi şcolare au promovabilitate zero în urma rezultatelor de dinainte de contestaţii, la examenul de bacalaureat.

„Este vorba de Grupul Şcolar Agricol «Iulian Dracea», Grupul Şcolar Agricol din localitatea Biled, Colegiul Tehnic «Dimitrie Leonida» din Timişoara şi Liceul Particular «Henri Coandă» din Timişoara. În aceste unităţi şcolare promovabilitatea este zero la sută”, a declarat Marcel Brancu, potrivit Mediafax.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară a acestui an, în judeţul Timiş, este de 42,17 la sută înainte de contestaţii, cu zece procente peste rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 32,8 la sută dintre candidaţi.

Contestaţiile în urma susţinerii examenului de bacalaureat se depun, luni, între orele 9.00 – 12.00, iar rezultatele finale vor fi date în 13 iulie. În anul 2011, în judeţul Timiş, în urma sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, un număr de nouă unităţi şcolare au obţinut promovabilitate zero.

Listele afişate duminică îi plasează pe mulţi dintre elevi sub linia de promovare a examenului de maturitate. În cele mai multe judeţe, rata de promovabilitate se plasează sub 50%, iar vârful se înregistrează în judeţul Ilfov unde 85% dintre elevi au picat Bacalaureatul. VEZI REZULTATELE ÎN FIECARE JUDEŢ