REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Lucrările se vor corecta în alte judeţe

REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în luna iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor scrise din prima sesiune a bacalaureatului.

27 aug. 2015, 03:27
REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Lucrările se vor corecta în alte judeţe

REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

La Constanţa, Pentru ultima probă de vineri, 28 august s-au înscris 1.642 de absolvenţi de clasa a XII-a. Cei mai mulţi dintre candidaţi – 942 – vor susţine proba la Biologie, iar 434 – la Geografie, 96 – la Socio-umane, 66 – la Chimie şi 2 – la Informatică.

Miercuri, 294 dintre candidaţii constănţeni care se înscriseseră să susţină cea de-a doua probă a Bacalaureatului de toamnă au renunţat să se mai prezinte la proba scrisă obligatorie a profilului, respectiv Matematică sau Istorie.

Din 1. 094 de absolvenţi de liceu prezenţi, doi care susţineau proba în centrele de examen Liceul Teoretic Murfatlar şi Liceul Teoretic „N. Bălcescu” Medgidia au fost eliminaţi pentru fraudă, fiind găsite asupra lor materiale nepermise sau mijloace electronice de comunicare, astfel pierzând dreptul de a susţine examenul de baca-laureat în următoarele două sesiuni.

Subiecte mai grele la mate, decât la IstorieIeri, la finalul celor trei ore ale probei, am încercat să aflăm de la câţiva dintre cei 363 de candidaţi care s-au prezentat la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” şi care proveneau de la nouă licee, dacă li s-au părut grele subiectele şi ce şanse ar avea să promoveze. Unul dintre candidaţi ne declara că subiectele la matematică au fost uşoare, cel puţin pentru el, care în tot acest interval s-a meditat. „În vara, n-am obţinut nota care trebuie, iar acum aş avea nevoie de un 7,15 ca să promovez Bacalaureatul, dar cred că voi obţine peste 7,50″. Un altul, mai puţin sigur pe el, dar oricum indiferent, afirma că abia şi-a luat corijenţele, motiv pentru care nu a fost la prima sesiune, şi nu are prea mari speranţe să promoveze. „Doar printr-o minune să iau Bacul!”. O altă candidată era foarte supărată şi considera că a fost mult mai greu decât în vară, mai ales subiectele II şi III, în timp ce colega ei nu era de acord. „Cu toate că am terminat acum 15 ani liceul, eu sper să promovez Bacalaureatul pentru că la anul termin o postliceală sanitară şi nu pot da licenţa dacă nu am Bacalaureatul luat”, a mai spus ea.

În aşteptarea unei prietene, o altă candidată care susţinuse proba la Istorie ne-a declarat că au fost mai uşoare subiectele de acum faţă de cele din vară.